Zilnic, circa 100 de persoane dau examenul pentru proba teoretică, în cadrul examinării pentru obținerea permisului de conducere. Potrivit prefectului Dumitru Țiplea, doar 50% dintre candidați reușesc să obțină punctaj de trecere, din prima încercare. La proba practică lucrurile sunt și mai grave, din cele aproximativ 130 de persoane care sunt examinate zilnic, doar 35% trec de „oraș”.
[eadvert]
Potrivit unor date publicate de Ministerul Afacerilor Interne, pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 1 aprilie 2021, județele cu cea mai mare promovabilitate la „sală” au fost Buzău (56,65%), Iaşi (57,25%) și Vaslui (57,52%), iar la proba teoretică: Brăila (78,87%), Vâlcea (74,91%), Satu Mare (71,11%), Botoşani (71,02%) sau Caraş Severin (70,75%).
Cel mai eficient serviciu
Dacă examinările nu sunt chiar ușoare, în schimb modalitatea de programare a fost îmbunătățită, potrivit sursei citate. Astfel, timpii de procesare a dosarelor pentru permisele de conducere sunt 1-3 zile pentru programarea la proba teroretică, 7 zile pentru proba practică la categoriile de permis C, CE, D, respectiv 21 de zile pentru proba practică pentru categoria B.
„Serviciul Înmatriculări și Permise Auto este unul dintre cele mai performante din țară. De fiecare dată când au fost probleme am încercat să le reglementăm, am încercat să facem serviciile mai performante pentru cetățeni”, a precizat prefectul. Tot din acest motiv, Prefectura Bihor a luat și măsura interzicerii mașinilor cu „Școala” pe străzile mai aglomerate din Oradea, la orele de vârf. În condițiile în care această măsură a fost criticată de o parte din cursanții școlilor auto și considerată inutilă de unii șoferi, care cred că nu va face o diferență mare în trafic, prefectul Țiplea susține că este justificată și deloc exagerată, fiind o practică des întâlnită în alte țări, unele interzicând total mașinile cu cursanți în anumite orașe.
Interzis în orele de vârf
Interdicția adoptată de Prefectua Bihor este în vigoare în perioada 01 ianuarie – 30 iunie şi 10 septembrie – 31 decembrie 2022, între orele 07:00-08:30, respectiv 15:00-18:00, pe următoarele străzi/zone din Oradea: str. Nufărului, B-dul Dimitrie Cantemir, P-ța Emanoil Gojdu, B-dul Gen. Ghe. Magheru, str. Republicii, str. Ştefan cel Mare, str. Transilvaniei, B-dul Dacia, Calea Borşului, B-dul Decebal, Calea Aradului, str. Oneştilor, str. Carpați, str. Iuliu Maniu, str. Traian Moşoiu, P-ța 1 Decembrie, str. Evreilor Deportați, Aleea Matei Basarab, str. Avram lancu, str. Armatei Române, str. Universității, Parcul Traian, str. Mihai Eminescu, str. Roman Ciorogariu, str. Independenței, P-ța Unirii, str. Primăriei, P-ța Ferdinand, str. Tudor Vladimirescu, str. Alexandru Cazaban, str. Ecaterina Teodoroiu, str. Louis Pasteur şi str. Teodor Neş. Totodată, în intervalul amintit, în Băile 1 Mai și Băile Felix, interdiciția se aplică pe toate străzile, fiind valabilă și pentru traseul DN 1: Oradea – Vama Borş și Oradea – Oşorhei.
Trimite articolul
XCam mare rata , ar mai trebui picati cativa la ,,bagajul,, de cunostinte pe care-l au !
Foarte bine, mult prea mare rata, scrie în Constituție că toți trebuie să fie șoferi și oricine să aibă minim 2 mașini?
Scăpați drumurile publice de epave și șoferi cărora șofatul le consumă 90% din capacitatea creierului lor