S-au finalizat ultimele lucrări la secţia de la etajul doi cu saloane şi la subsol unde s-au amenajat spaţii pentru vestiarele angajaţilor şi săli de curs pentru studenţi, spaţii pentru rezidenţi.
Singura problemă pe care o mai are Maternitatea de rezolvat este restrângerea activităţii pentru că vechea clădire a fost retrocedată evreilor.
Aici funcţionează şi sală de operaţii şi sunt mai multe saloane şi săli de tratament. Dr. Carp şi dr. Daina au explicat că s-a stabilit deja locaţia pentru mutarea activităţii din vechea clădire în noua clădire. Norocul, spun cei doi, e că evreii nu au impus un termen strict pentru evacuare. Oricum, mutarea se va realiza în acest an, au opinat interimarii dr. Daina şi dr. Carp.
Felix Koppelman, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Oradea şi membru în bordul Fundaţiei Caritatea, o organizaţie americano-israeliano-română care se ocupă de restituirea bunurilor evreieşti comunitare, spune că evreii pe care-i reprezintă nu doresc decât să facă bine pentru oraş. „Rămâne ca autorităţile locale şi judeţene, rămâne la latitudinea celor care au administrat-o până acum, să ia o hotărâre în privinţa destinaţiei clădirii, o hotărâre care să fie în interesul oraşului. Dacă va rămâne spital, vom percepe, cel mai probabil, o chirie modică. Sunt sigur că vom găsi o formă echitabilă pentru ca să fie bine pentru fiecare. Noi am dorit ca retrocedarea să fie o reparare a abuzurilor care s-au comis în trecut”, a spus Koppelman.
Citiți principiile noastre de moderare aici!