Vor participa peste 150 de specialiști, în majoritate cadre universitare din toate centrele din țară, atât cu lucrări științifice de înalt nivel cât și cu comunicări de ultimă oră din activitatea experimentală în domeniu. Vor fi abordate aspecte practice sub formă de workshopuri despre investigațiile de somn, validarea traseelor în polisomnografie și poligrafie cardiorespiratorie, cum se realizează montajul senzorilor în polisomnografie și poligrafie cardiorespiratorie, protocoale de titrare a presiunilor CPAP/BiPAP, alegere interfeței potrivite la pacientul cu Sindrom de apnee în somn, complianța și monitorizarea terapiei CPAP, cazuri clinice.
Lucrările vor începe în fiecare zi de la ora 9 și vor fi conduse de prof. dr. Florin Mihălțan – președintele Societății de Somnologie și Ventilație non-invazivă a S.R.P. și de doamna dr. Lavinia Davidescu, co-președinți ai acestei manifestări. La lucrări va participa și doamna Ruxandra Ulmeanu – președintele Societății Române de Pneumologie.
Dată fiind deosebita dezvoltare a cercetărilor în speță și a faptului că în ultima vreme s-a demonstrat multilateralitatea legăturii medicale interdisciplinare, o atenție deosebită s-a acordat invitării tinerilor medici la aceasă activitate științifică.
Trebuie să menționăm că desfășurarea evenimentului în orașul de pe malurile Crișului Repede se datorează și activității remarcabile pe care o desfășoară în această direcție la Universitatea orădeană un colectiv de cadre didactice condus de doamna dr. Lavinia Davidescu, unul dintre cei mai importanți specialiști în somnologie. În ziua de 6 iulie la ora 18 se va desfășura și lansarea cărții „Bronhopneumopatia obstructivă cronica-repere pentru clinician” semnată de doamna dr. Lavinia Davidescu.
Școala de vară de somnologie se adresează atît medicilor pneumologi, neurologi, ORL-iști care se ocupă de tulburările de somn la adult cât și pediatrilor care se ocupă de problemele de somn la copii. Manifestarea este creditată atât de CMR cît și de OAMMR.
Toate lucrările Școlii de vară vor fi publicate într-un volum ce se va edita imediat după terminarea sesiunii și va fi pus la dispoziția celor interesați.
Citiți principiile noastre de moderare aici!