Revista Familia, împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, organizează vineri, 15 octombrie, ora 17, un eveniment cultural aparte: la Oradea va conferenția unul dintre cei mai importanți istorici și analiști politici ai Estului european, specialist în evoluțiile din spațiul ex-sovietic, istoria serviciilor secrete sovietice și regimul Putin, Armand Goșu.
Au fost sau nu trucate ultimele alegeri din Rusia? Sunt ori nu comuniștii principalii beneficiari ai rezultatului alegerilor? S-a erodat sau a rămas aceeași încrederea rușilor în Putin? Ce e aceea opoziție sistemică? Pregătește Putin transferul de putere și dacă da, cine va fi succesorul? Iată doar câteva dintre problemele abordate în conferință.
Tot cu acest prilej Armand Goșu își va lansa și cea mai recentă carte, „Rusia, o ecuație complicată. Convorbiri cu Lucian Popescu” (Polirom, 2021), volum care, în ciuda titlului, nu se mărginește doar la o analiză a realităților rusești ori a evoluțiilor de la Kremlin (în Agonia regimului Putin), ci disecă și problemele din Ucraina și Republica Moldova (De la Poroșenko la Zelenski și Agonia și prăbușirea regimului Plahotniuc). Armand Goşu este conferențiar univ. dr. la Facultatea de Științe Politice a Universității din București şi expert în spațiul post-sovietic.
„Profesorul Armand Goşu se dovedeşte cel mai competent ghid spre «complicata ecuaţie» a Federaţiei Ruse din secolul XXI. El nu este un expert improvizat, ci un istoric profesionist şi un intelectual public format în şcoala jurnalistică de la BBC, aşadar impregnat de valorile libertăţii. Volumul de faţă include interviurile acordate de Armand Goşu după anexarea peninsulei Crimeea şi declanşarea conflictului hibrid din estul Ucrainei, urmate de tensiunile tot mai acute dintre Kremlin şi puterile occidentale. Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.”, scrie despre carte Teodor Baconschi.
Întregul eveniment, care se va desfășura în Sala Amfiteatru a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, va fi moderat de prof. univ. Mihai Maci de la Universitatea din Oradea și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale Revistei Familia și Bibliotecii Județene „Gh. Șincai”.
La final, autorul va acorda autografe.
Participarea la eveniment este condiționată de prezentare la intrare a dovezii de vaccinare împotriva virusului SARS-COV-2, a efectuării, cu rezultat negativ, a unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, a unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau a unei adeverințe care ați.estă că persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!