[eadvert]
„File de istorie” pentru „Cartea noastră cea de toate zilele” este un eveniment caritabil online realizat de către asociația Rotary Club Oradea Art Nouveau în parteneriat cu Teatrul „Regina Maria” și are ca scop sprijinirea educației în mediul rural, prin înființarea unor biblioteci școlare rurale.
Rotary Club Oradea Art Nouveau, încă de la începutul activităţii sale, din octombrie 2018, s-a orientat înspre sprijinirea domeniilor importante pentru comunitate: Educație, Sănătate, Cultură, Mediu. Rotary vine în sprijinul școlilor dornice de schimbare, de parteneriate de învățare pe termen lung și care au resurse limitate, atât materiale cât și tehnologice.
„Proiectul își propune să micșoreze distanța dintre mediul rural și cel urban, să încurajeze eliminarea analfabetismului funcțional în rândul elevilor și să prevină abandonul școlar. Considerăm că acest proiect este benefic pentru întreaga comunitate, impactând pozitiv elevi, profesori și părinți deopotrivă, atrăgând atenția asupra importanței cititului și alfabetizării ca drept fundamental al omului”, anunţă Rotary Club Oradea Art Nouveau.
Spectacolul „Cei ce nu uită” al Trupei Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria a avut premiera în stagiunea 2012-2013. Spectacolul vine acum în sprijinul proiectului „Cartea noastră cea de toate zilele”, toate încasările fiind direcționate pentru înființarea unei biblioteci școlare rurale la Școala Gimnazială Pietroasa, județul Bihor.
„«Cei ce nu uită» nu este un simplu spectacol de teatru. Este o experiență care te transforma intr-un martor al trecutului colectiv, o altă dimensiune a istoriei noastre recente. Este un spectacol care te obligă să ai sufletul și ochii larg deschiși pentru una dintre cele mai impresionante experiențe teatrale. «Cei ce nu uită» nu vorbește despre un eveniment simplist, ci despre ceea ce știm că s-a întâmplat în lagărele comuniste. Este un semnal de alarmă pentru generațiile care nu trebuie să uite de miile de oameni ce au murit în închisori. «Cei ce nu uită» e un spectacol în care cortina nu se ridică, în care nu există loc de aplauze. E doar o expunere a unei realități crude… Pentru că trecutul nu trebuie uitat”, scrie în descriere.
Spectacolul este realizat după un scenariu de Gavriil Pinte, regia de asemenea aparţinându-i, scenografia fiind semnată de Roxana Ionescu. Ziua de 9 mai, ora 19, este un bun prilej de a sărbători împreună, prin acest eveniment caritabil. Preţul unui bilet este 30 de lei şi poate fi achiziționat de pe eventim.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!