Poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descins la locuinţele acestor indivizi pe care îi suspectează de prejudicierea statului prin evaziune şi spălare de bani cu sumă de peste 3 milioane de euro.
Poliţiştii au aflat că în 2010 şi 2011, liderii grupului, S.V. (31 ani), din Strehaia (judeţul Mehedinţi) şi tânărul orădean P.C.V. (22 ani), ajutaţi de alţi cinci membri ai grupării infracţionale organizate, au format un circuit financiar şi comercial fictiv, în scopul preluării oneroase a unor debite şi cheltuieli financiare nerentabile, aparţinând unor firme din trei judeţe (Bihor, Sălaj şi Timiş) şi au cumpărat bunuri personale sau au creditat unor firme din banii obţinuţi din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Trei firme din Bihor şi alte trei din Strehaia, create de aceşti indivizi au emis facturi fictive firmelor finanţatoare şi pentru a restitui, în numerar şi fără documente justificative, reprezentanţilor firmelor finanţatoare, sumele de bani, mai puţin comisionul de 5 – 12 %, cu care aceştia au alimentat conturile bancare controlate de capii grupării, a informat inspectorul principal de poliţie Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor.
Aşa s-a reuşit ca numai printr-o singură firmă din Bihor să realizeze transferuri bancare în valoare totală de peste 2,5 milioane de lei, de la 12 firme din judeţele Bihor, Sălaj şi Timiş, creând prejudiciu la bugetul de stat de peste 190.000 de euro, reprezentând impozitul pe profit şi TVA.
Cât despre cele trei firme de la Strehaia conduse de localnicul S.V., acestea au produs un prejudiciu statului român de peste 1.500.000 de euro, reprezentând impozitul pe profit şi TVA.
Cei 29 de oameni implicaţi în această grupare infracţională au fost conduşi la audieri, la serviciul teritorial Oradea al procurorilor DIICOT, oamenii legii încercând să aplice măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!