Omul e acuzat că a reţinut şi nu a vărsat intenţionat, în cel mult 30 zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, evaziune fiscală (omisiune, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate).Bărbatul e bănuit că între 2006 – 2008, pe când era administrator al unei firme cu sediul în Oradea, ar fi livrat mărfuri către diverşi beneficiari, fără să noteze operaţiunile comerciale şi veniturile obţinute în evidenţele contabile ale societăţii sau în alte documente legale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. În acest mod, orădeanul a reuşit să provoace un prejudiciu de 773.094 lei reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit.
Tot T.I. Este bănuit de poliţiştii de la Fraude că între ianuarie – decembrie 2010, când era tot administrator la aceeaşi firmă, a reţinut de la angajaţi impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă şi nu le-a virat către bugetul de stat în termenul prevăzut de lege. Prin această metodă, omul a cauzat încă un prejudiciu bugetului de stat de 20.129 lei.
În plus, orădeanul e bănuit de oamenii legii că în februarie anul acesta ar fi înstrăinat dreptul de proprietate asupra a două imobile care se aflau în custodia sa ca urmare a instituirii sechestrului penal.
Prin toate aceste mijloace, orădeanul a reuşit să „adune” un prejudiciu total la bugetul consolidat al statului de 793.223 lei.
Ca să recupereze paguba, oamenii legii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a două imobile aflate în proprietatea lui T.I, în sumă de circa 350.000 lei.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!