Proba a început la ora 9:00, iar accesul în sală s-a făcut până la ora 8:30. Elevii au primit varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări pe un fragment din „Toate pânzele sus” de Radu Tudoran și unul din „Frânturi din viața lui Delavrancea” de Cella Delavrancea. La ultimul subiect au avut de scris un eseu despre cea mai frumoasă întâmplare din vacanță.
[eadvert]
Pe unii dintre elevi, subiectele i-au luat prin surprindere, alții au declarat că nu au întâmpinat dificultăți.
„La subiectul A a fost mai greu decât la simulare. La gramatică a fost destul de ok. La text mi s-a părut greu, dar cred că m-am descurcat. Mă așteptam la rezumat”, a spus o elevă.
„Subiectele au fost ușoare. Nu ne-a picat caracterizare sau rezumat, ci compunere liberă și două texte. În concluzie, a fost ușor”, a declarat un absolvent de clasa a VIII-a.
Dascălii spun că examenul a fost unul ușor, perfect adaptate.
„Examenul a fost realizat în stilul testelor de antrenament. În felul acesta am lucrat la clasă și din reacțiile «la cald» ale copiilor, consider că s-au descurcat”, a spus profesoara de română Alina Șaitoș de la Școala Gimnazială nr. 11 din Oradea.
La nivelul județului Bihor, în anul școlar 2021-2022, 5.230 de elevi au absolvit clasa a VIII-a. Dintre acestea, 4.606 s-au înscris la Evaluarea Națională și 4.242 au participat la prima probă a examenului.
Ministerul Educației va publica subiectele și baremele de notare la ora 15:00.
Următoarea probă din cadrul acestui examen –cea de Matematică, va avea loc joi, 16 iunie, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă.
A început Evaluarea Națională: Peste 4.600 de elevi bihoreni înscriși pe liste
Citiți principiile noastre de moderare aici!