Firma care administrează parcarea de la intrarea în staţiunea Băile Felix a obţinut, in extremis, o sentinţă de suspendare a evacuării. De-altfel, activitatea, încasarea taxei de parcare nu a fost nicio clipă suspendată. Cu doar câteva minute înainte ca executorul judecătoresc şi organele de forţă să intre în parcare pentru a pune în aplicare o sentinţă definitivă de evacuare, taxa de parcare era încasată fără nicio reţinere, actualii proprietari văzându-şi nestingheriţi de treabă.
Vineri, imediat după orele 11,00 primarul de Sânmartin, însoţit de executorul judecătoresc şi organele de forţă, dar şi de avocatul Alexandru Mirel-Ovidiu, au descins în parcarea administrată de firma în faliment Cretheus, pentru a pune în aplicare o sentinţă definitivă de evacuare. De cealaltă parte a gardului, semnalizată ca proprietate privată, aşteptau înarmaţi cu aparate de filmat doi dintre fii proprietarului, proprietarul şi avocatul Florin Pantea. În ciuda primirii ostile , avocatul Pantea a cerut părţii adverse şi executorului o discuţie ca între oameni. Acceptată, dar întreruptă adesea de cel care pretinde că e noul proprietar, Ioan Cretaş, alături de Rodica Muţiu, ca urmare a intrării în faliment a firmei. Ioan Cretaş a aruncat acuzaţii grave privind furtul de dosare, nesusţinute ulterior, şi a pretins că Primăria Sânmartin îi datorează bani. Cretaş spune că a cumpărat cu 2 miliarde de lei locul unde se află parcarea. Ambele părţi, atât Primăria Sânmartin, cât şi Ioan Cretaş au prezentat extrase CF revendicându-se ca proprietari în faţa executorului. Discuţiile tensionate au alternat cu numeroase apeluri telefonice date de avocatul Cretheus pentru a afla dacă a obţinut în instanţă suspendarea evacuării cerută în regim de urgenţă, în instanţă. După ore întregi de discuţii, tocmai în momentul în care executorul judecătoresc a trecut la inventarierea bunurilor, acţiune acceptată şi de cei care pretind că sunt noii proprietari s-a auzit un strigăt de izbândă al avocatului Pantea care semnala suspendarea evacuării. Cert este că până la o dată ulterioară, în ciuda unei hotărâri definitive în favoarea Consiliului local şi a Primăriei Sânmartin, cei care se pretind proprietari pe parcare vor putea încasa nestingheriţi taxe.
Conform unor calcule ale părţii adverse, doar dacă 3-4 luni pe an s-ar încasa bani pentru parcare suma estimată este de 200.000 euro. Bani care nu se regăsec în nici un fel de investiţii, imaginea oferită de cei care administrează de peste 20 de ani parcarea de la intrarea în staţiune fiind dezolantă. Suprafaţa aflată în litigiu e în sine o miză având în vedere valoarea terenului care se întinde pe 2,3 ha.În culisele acestei speţe se vorbeşte despre o adevărată specializare a firmei Cretheus în a încasa taxe de parcare chiar şi în locuri în care selecţia unor astfel de societăţi ar fi una foarte fină, dat fiind faptul că gradul de securitate la accesul pe aeroporturi e unul de grad înalt. De-a lungul timpului, în spaţiul public s-a vehiculat ideea că în spatele firmelor care gestionează servicii pe aeroporturi s-ar aflat foşti ofiţeri din servicii…
Citiți principiile noastre de moderare aici!