Pe lista verde, Guvernul României a inclus, până la această oră, 22 de state europene: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania (cu excepția districtului Kreis Gutersloh), Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, ITALIA, FRANȚA metropolitană (teritoriul european al Franței), FINLANDA, IRLANDA și ESTONIA. Ultimele cinci țări din listă au fost adăugate de Institutul Național de Sănătate Publică în cursul serii de luni, 22 iunie, iar pentru călătorii care provin din aceste țări nu mai există restricții, începând de marți 23 iunie, ora 0. Lista actualizată poate fi consultată pe www.cnscbt.ro.
Persoanele asimptomatice care sosesc în România din aceste țări nu au obligația de a se autoizola, putând circula, practic, fără restricții, pe teritoriul țării noastre. Cu toate acestea, mai multe țări din această listă verde impun, totuși, anumite restricții severe cetățenilor români, la intrarea pe teritoriul lor. Este vorba despre Grecia, Cipru, Cehia, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Irlanda și Malta.
Fiecare stat cu propriile sale reguli
Epidemia este încă prezentă, dar viața trebuie să își urmeze cursul. Europa își redeschide granițele, însă o face asimetric, fiecare stat impunându-și propriile sale reguli. Cetățenii britanici, irlandezi, suedezi și portughezi sunt printre cei mai indezirabili în acest moment, iar Danemarca, Irlanda, Slovenia, Finlanda și Malta au regimuri extrem de severe, mergând până la interdicții cvasitotale, la intrarea pe teritoriul lor.
BIHON.RO & JURNAL BIHOREAN VĂ PREZINTĂ CONDIȚIILE CE TREBUIE RESPECTATE LA INTRAREA ÎN ȚĂRILE UNIUNII EUROPENE, conform datelor transmise de portalul european reopen.europa.eu, valabile la data de 22 iunie:
UNGARIA
Cetățenii Uniunii Europene, implicit cetățenii români, pot intra în Ungaria fără restricții, incluzând aici cetățenii din țările Spațiului Economic European (SEE) – Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Elveția. În schimb, cetățenii britanici au nevoie de un permis special și în funcție de situația personală a fiecărui cetățean britanic, aceștia pot fi obligați la intrarea în carantină, pentru două săptămâni, în timp ce cetățenii maghiari care se întorc din Marea Britanie nu au nicio restricție la revenirea în țară.
AUSTRIA
Granițele Austriei sunt deschise pentru cetățenii UE și SEE, așadar inclusiv pentru cetățenii români, dar nu și pentru cetățenii ce provin din Suedia, Marea Britanie, Spania și Portugalia.
SLOVACIA
Cetățenii români au nevoie de teste negative la Covid-19, la intrarea pe teritoriul Slovaciei, deoarece România nu apare încă pe lista „țărilor sigure”, actualizată de guvernul slovac. Astfel, cetățenii români trebuie să prezinte un test PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de 96 de ore și trebuie să rămână în izolare până primesc rezultatul unui nou test, realizat în Slovacia.
Pot intra fără restricții doar călătorii ce vin din următoarele țări: Cehia, Ungaria, Austria, Germania, Elveția, Liechtenstein, Slovenia, Croația, Bulgaria, Grecia, Cipru, Malta, Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda, Danemarca și Norvegia și Islanda. Din Ucraina în Slovacia se poate intra doar în condiții speciale.
Detalii, pe https://www.mzv.sk/web/en/covid-19.
CEHIA
Restricțiile sunt ridicate gradual. Cetățenii cehi și rezidenții UE, prin urmare și cetățenii români, pot fi supuși unei carantine de 14 zile, dacă nu prezintă un certificat privind un test negativ de Covid-19. Aceleași condiții se aplică și cetățenilor cehi care se întorc din străinătate, cu excepția Slovaciei, Ungariei, Austriei și Germaniei (situație actualizată până la 11 iunie 2020, pe reopen.europa.eu).
CROAȚIA
Măsura autoizolării sau a carantinării a fost eliminată la intrarea în Croația. Prin urmare, românii amatori de turism în Croația nu trebuie să își facă probleme de acest gen. Totuși, măsura carantinării poate fi luată dacă se adeverește, la graniță, că persoana care vrea să intre în țară s-a aflat anterior în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.
La intrarea în Croația, polițiștii de frontieră distribuie fluturașe cu instrucțiuni și recomandări ale Institutului Croat de Sănătate Publică. Detalii, pe koronavirus.hr.
SLOVENIA
Cetățenii români vor fi obligați la autoizolare timp de 14 zile, la intrarea pe teritoriul Sloveniei, deoarece România nu se regăsește, încă, pe lista celor 24 de țări exceptate de la această măsură. Polonia și Serbia se află și ele în situația României. Informații, pe https://www.nijz.si/en.
ITALIA
Cetățenii români pot intra în Italia fără restricții de niciun fel, la fel ca toți cetățenii UE, precum și cetățenii britanici și ai micro-statelor de pe teritoriul Italiei.
ELVEȚIA
Cetățenii români, ca mai toți cetățenii UE, pot intra în Elveția fără restricții. În schimb, li se ia temperatura pasagerilor ce ajung în Elveția cu avionul, direct din Suedia.
POLONIA
Cetățenii români, precum toți cetățenii UE, pot intra în Polonia fără restricții și fără riscul de a fi obligat la autoizolare. Cu toate acestea, la graniță se fac verificări, prin sondaj.
GERMANIA
Românii nu au restricții la la intrarea în Germania, țară care este deschisă total pentru cetățenii din UE și SEE. Se dau, însă, indicații de călătorie cu titlu personal. Cetățenii din afara UE și SEE sunt obligați la autoizolare vreme de 14 zile, la intrarea în Germania.
FRANȚA
Nu sunt restricții la intrarea în Franța. Cu toate acestea, călătorii simptomatici depistați în urma controalelor la graniță vor fi supuși carantinării, indiferent de naționalitatea lor. Cetățenilor britanici li se cere o autoizolare voluntară, la intrarea în Franța.
BELGIA
Fără restricții la intrarea în Belgia, pentru cetățenii UE și SEE. În schimb, se interzic călătoriile neesențiale din Belgia, în afara Uniunii Europene.
OLANDA
Turiștii români, precum și ceilalți cetățeni din UE nu au restricții la intrarea în țară, dar trebuie să urmeze regulile statului olandez împotriva răspândirii Covid-19. De asemenea, este obligatorie prezentarea la graniță a rezervării cazării, în Olanda. Turiștii din Marea Britanie și Suedia sunt obligați la o carantină de 14 zile.
LUXEMBURG
Fără restricții la intrarea în Marele Ducat.
DANEMARCA
Granițele sunt închise pentru cetățenii străini care nu au rezidență în Danemarca sau nu prezintă un motiv temeinic justificat pentru a intra în această țară. Un sejur cu conotații turistice nu este considerat ca justificare temeinică.
Rezidenții din Germania, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda pot intra în țară pentru a petrece sejururi în propriile lor case de vacanță din Danemarca, iar cei din Germania, Norvegia și Islanda pot intra în țară pe baza rezervărilor de ordin turistic.
SUEDIA
Nu există restricții la intrarea în Regatul Suediei.
FINLANDA
Finlanda a ridicat controalele la vămi cu Norvegia, Islanda și țările baltice, însă le menține pe cele cu Suedia și cu celelalte state membre ale Spațiului Schengen.
Autoizolarea este recomandată pentru toți cei care sosesc în Finlanda din toate celelalte țări europene, inclusiv din România, dar și din Rusia. Autoizolarea nu este cerută dacă persoana sosește din Estonia, Letonia, Lituania, Norvegia, Danemarca și Islanda.
LITUANIA
Cetățenii români pot intra în Lituania fără restricții, la fel ca și cetățenii din marea majoritate a țărilor europene. Este interzisă intrarea celor care ajung la granița Lituaniei provenind din Marea Britanie, Portugalia și Suedia, iar pentru cei care sosesc din Belgia și Irlanda, este obligatorie autoizolarea, vreme de 14 zile. Detalii, pe https://koronastop.lrv.lt/en/news/a-revised-list-of-coronavirus-safe-countries.
ESTONIA
Este permisă intrarea cetățenilor UE, însă autoizolarea este obligatorie dacă cetățeanul provine dintr-o țară în care rata infectărilor cu Covid-19 depășește 15 cazuri la 100.000 de persoane. Momentan, România este luată în evidență cu 12,1 cazuri la 100.000 de persoane. Prin urmare, nu e necesară autoizolarea cetățenilor români care intră în Estonia.
LETONIA
Și în Letonia se aplică aceleași reguli ca în Lituania și Estonia, cu precizarea că nu e necesară autoizolarea pentru cei care doar tranzitează această țară, aflată între Lituania și Estonia.
BULGARIA
Fără limitări, fără carantină pentru turiștii ce vin din România, Austria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Islanda, Norvegia, Elveția, Liechtenstein, Andorra, Monaco, San Marino, Vatican, precum și din Serbia, Bosnia Herțegovina și Muntenegru.
La graniță, aceștia vor trebui, totuși, să completeze o declarație privind luarea la cunoștință despre măsurile antiepidemice, luate de Ministerul Sănătății din Bulgaria, precum și asumarea riscurilor privitoare la posibila infecție cu Covid-19.
În schimb, turiștii care vin din Belgia, Portugalia și Suedia, precum și cei din Marea Britanie, Macedonia de Nord dar și toate celelalte țări, sunt obligați la autocarantinare, vreme de 14 zile.
GRECIA
Doar granița cu Bulgaria este deschisă. La intrarea în Grecia pe calea aerului, pe mări sau rutier/feroviar, se fac teste prin sondaj, iar acestea vor continua și după 1 iulie, în funcție de evoluția datelor epidemiologice. Dacă testul este negativ, vizitatorii se pot deplasa, mai departe. Dacă nu, este obligatorie autoizolarea.
Până la 30 iunie, toți vizitatorii veniți pe calea aerului din Italia, Spania, Olanda și Suedia sunt testați la sosire, pe aeroportul din Atena, iar o noapte de ședere la fața locului este obligatorie. Dacă testul este negativ, aceștia sunt liberi, dar dacă este pozitiv, sunt obligați la carantină sub supraveghere, timp de 14 zile. Pe aeroportul din Salonic, toți vizitatorii sunt testați, până la 30 iunie.
CIPRU
În Cipru, pot intra pentru turism, fără restricții, doar cetățenii țărilor de pe lista A și condiționat, doar cei de pe lista B. În cazul țărilor înscrise pe lista B, cetățeanul este obligat să se testeze PCR pentru Covid-19 în țara sa de origine, cu 72 de ore înainte de a se prezenta la vama cu Cipru.
Momentan, cetățenii României sunt plasați pe lista B, alături de țări precum Italia, Spania, Franța, Polonia, Belgia sau Israel. În schimb, vecini ai României, precum Ungaria, Bulgaria sau țări din regiune, precum Austria, Cehia, Slovacia, Slovemia sau Croația sunt pe lista A. Adică fără restricții.
SPANIA
Măsura controalelor la granița cu Spațiul Schengen (Franța) urma să fie ridicată în data de 21 iunie, la pachet cu măsura autoizolării pe o perioadă de 14 zile. Controalele la granița cu Portugalia ar urma să fie ridicate la data de 1 iulie.
PORTUGALIA
Este permisă intrarea pentru cetățenii UE 27, țările membre Schengen, Regatul Unit, SUA, Brazilia și Africa de Sud. Sunt luate măsuri sporite de protecție pentru cei care vor să viziteze insulele Azore și Madeira. Aceștia sunt testați sau trebuie să prezinte un test valid. Detalii pe www.visitmadeira.pt și covid19.azores.gov.pt.
IRLANDA
Se recomandă evitarea oricărei călătorii în Irlanda, dacă nu este esențială. Călătorii sunt supuși autoizolării timp de 14 zile. La intrare, călătorii sunt obligați să completeze un formular special. Informații, pe www.gov.ie.
MALTA
Măsura autoizolării la intrarea în Malta este obligatorie la sosire, indiferent de naționalitate. Se așteaptă măsuri de relaxare, pentru a înlesni anumite coridoare de deplasare, din 1 iulie.
Trimite articolul
XIrelevant testul,.
E un test inventat acum 40 de ani pentru a depista SIDA.
Dacă ai o simplă răceala îți iese pozitiv, apoi te bagă în spital cu medicamente experimentale.. .. iar dacă ai ghinion, treci automat pe cealaltă lume…
Oricum Covid 19 are vreo 20 de denumiri : o grămadă de denumiri pentru tot tipul de răceli cum ar fi gripă, guturai, răceală sezonieră, Covid…
-
Cam asa ceva, dar frica orbeste…
-
Daca n-ar fi inca “matreata”aka Korpas prin redactie,ma indoiesc ca pe bihon.ro ar ajunge articole jurnalistice demne de luat in seama!👏🏻D-le Korpas,un articol bine structurat si la obiect!
-
PCR se foloseste pentru depistarea virusilor.Nu e nicidecum un test vechi de 40 de ani pentru sida reinventat acum.Ca orice test are pprecizia si sensibilitatea lui si nici viremia(concentratia de virusi) nu e constanta in corp,neluand la socoteala erorile umane de recoltare,testare.Altul mai bun nu este.
-
Orbirea noastră cea de toate zilele
-
Deal,
Pune mâna pe carte și mai citește…
Kary B. Mullis a inventat testul pcr acum 40 de ani.
Este un test pentru a depista SIDA
Pentru invenția sa a luat premiul Nobel
Vezi aici :
https://www.nobelprize.org/prizes/chemistry/1993/mullis/facts/Mai citește și vezi, că însuși inventatorul, a spus ulterior că are o precizie de doar 20 – 30 %…
Un test pentru SIDA folosit pentru a depista o răceală.-
Ai văzut din comentariul de mai sus partea cu “altul mai bun nu este”?
-
Nu e test pt SIDA,e un Test folosit pt depistarea Virusului HIV in sangele omului …vorbesti prostii amice…E plina lumea de atotstiutori ca tine…Repet:Pentru depistarea Virusului !!! Poate fi folosit pt depistarea oricarui virus.Sunt imprtante Kit-urile !!!Despre Testele PCR s-a vorbit prima data in 1985,asta e altceva,desi se stia de el din 1984…PCR a devenit un gold standard al diagnosticului infecțiilor virale!!!!Prin PCR se poate detecta orice tip de bacterie, parazit, virus pornind de la ADN sau ARN.SARS-CoV-2 a fost descoperit, însă, acum câteva luni. Laboratoarele au fost nevoite să își obțină kiturile prin procedurile dezvoltate în aceste luni de către OMS. Fiecare tip de test necesită însă componente specifice (primeri sau sonde-sunt convins ca nu stii ce sunt dar e ok) pentru fiecare organism investigat. De aceea, un test pentru SARS-CoV2 trebuia să fie obținut de la zero.PCR funcționează doar prin analiza ADN-ului, iar COVID-19 este un virus ARN (Bill Gheitz n-are legatura aici sa stii), de aceea sunt necesare enzime care transformă materialul genetic viral–ARN în ADN, care va fi analizat.Pune mana si citeste apoi posteaza informatii. Sau esti in tabara celor care cred ca 5G-ul e de vina si este o conspiratie mondiala care vrea sa termine economic o adevarata forta a lumii care se numeste Romania…
-
Bă cryss,
Mai bea și niște apă.
Apa face bine la creier.
SIDA e tot una cu HIV.
HIV e denumirea virusului SIDA în engleză. -
Cryss,
Te rog nu mai scrie prostii, râde lumea de tine…
HIV e denumirea în engleză pentru SIDA
Vezi aici
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/HIV -
Bah JR … mi-ai dat un link prin care te contraici singur prietene…”HIV reprezintă prescurtarea în limba engleză a Human Immunodeficiency Virus (Virusul Imunodeficienței Umane). De fapt, acest termen denumește două virusuri înrudite, din categoria retrovirusurilor, HIV-1 și HIV-2, care cauzează la om sindromul imunodeficienței dobândite (SIDA). Aparținând retrovirusurilor, nu poate fi îndepărtat complet din organism pentru că acest tip de virusuri are capacitatea de a-și înscrie codul în codul genetic al celulei gazdă. O infectare cu HIV duce după o perioadă lungă de incubare, de ani, chiar zeci de ani, la declanșarea bolii SIDA” HIV e un Virus care cauzeaza boala numita SIDA … cum naiba sa insemne acelasi lucru? Bea apa si culca-te… vorbesti fara tine si tu si “-” . Puneti mana si cititi inainte sa jigniti sau sa combateti aiurea. (HIV-Virusul Imunodeficienței Umane iar SIDA – sindromul imunodeficienței dobândite).Un om poate fi purtator HIV fara a avea SIDA zeci de ani de zile wtf.(vezi Magic Johnson-poate ai auzit de el din intamplare).SIDA e cauzata de un virus,iar acel PCR cu kit-ul specific analizei poate descoperi un virus de genul asta. Cu un alt kit specific poate decoperi COVID-ul. Mari inteligenti sunteti dar habar n-aveti ca HIV si SIDA sunt 2 chestii diferite.Cand virusul HIV patrunde in organism, se dezvolta anticorpii anti-HIV, iar persoana devine “seropozitiva”. A FI SEROPOZITIV NU INSEAMNA A AVEA BOALA SIDA, CI DOAR A FI PURTATOR AL VIRUSULUI.SIDA este o boala infectioasa si transmisibila, provocata de un virus (HIV), care, patruns in organism, actioneaza asupra sistemului imunitar (de aparare al organismului), reducandu-i treptat capacitatea de actiune, pana la distrugere. Hai Noapte buna ca bateti campii pe aici
-
Abureli… cu kit sau fără kit.
Nu te lua după OMS.
Aia de la OMS nu sunt doctori.
USA de ce crezi că le-a retras finanțarea?
Îi faceți la unu un test… azi iese pozitiv, poimîne negativ, apoi iară pozitiv.
Amatori în halate în alb. -
Bă Cryss,
Mai citește aici ce zice
Dr. Stefan Lanka: Coronița – O pandemie de teste nevalidate.
Vezi că de aici nu iese nicio șpagâ… -
Bă Cryss,
Mai pune mâna pe carte și mai citește aici :
Dr. Stefan Lanka: Coronița – O pandemie de teste nevalidate.
Nu te lua după șpăgarii aia de la OMS, Mafia Big Farna. -
Cryss, pune mâna pe carte și vezi ce zic doctorii
Dr. Stefan Lanka: Coronița – O pandemie de teste nevalidate.
Vezi aici :https://feli-popescu.blogspot.com/2020/04/dr-stefan-lanka-coronita-o-pandemie-de.html?m=1
-
-
-
-
Mansarđã la cap,constipaţie.
Se știe ca televiziunile, mass-media din România au luat de la guvern 40mil euro.
Se pare că și sărăciile de la Bihon au luat ceva mărunțiș..
Bă Bihon,
Comentariul ăsta îl publicați :
MUIE psd
Pentru asta nu ați luat bani ca să nu apară..
-
se pare ca asta a fost mai pe placul lor 🙂 la fel si despre bolovan, numai de bine sau nimic
-
Idei fixe, şine de tren.
Masaj pentru Cryss :
OK… ,poți să crezi în Kit HIV, poate crezi în Kit SIDA… sau în kit OMS…
Dar, înainte de astea, sincer, eroii în halate în alb cred în bani…
Pentru sparanghelezi e doar simetric !?!