50 de studenţi şi dascăli de la Université François Rabelais din Tours (Franţa), Gottfried Wilhelm Leibniz Universität din Hannover (Germania), Università „degli studi din Bologna” (Italia), Radboud Universiteit din Nijmegen (Olanda), University of the West of England din Bristol (Marea Britanie) şi Universitatea din Oradea – Facultatea de Geografie, Turism şi Sport se află în perioada 6 -17 martie, la Oradea, în cadrul Programului Intensiv Erasmus intitulat «Planificare teritorială şi sisteme de transport urban durabil».
Proiectul este finanţat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
Şi Zona Metropolitană
„Obiectivul programului intensiv de anul acesta este de a realiza un exerciţiu didactic centrat pe tematica mobilităţii durabile în municipiul Oradea şi localităţile din zona metropolitană. Asociaţia Zona Metropolitană Oradea, Primăria Oradea şi Oradea Transport Local SA sunt actorii instituţionali cooptaţi ca şi colaboratori”, anunţă coordonatorul de proiect din partea Universităţii Oradea, lector dr. Luminiţa Filimon.
Scopul acestui tip de program este acela de a oferi studenţilor şi profesorilor posibilitatea de a conlucra în grupuri multinaţionale, beneficiind, astfel, de condiţii de învăţare şi predare speciale, care nu sunt disponibile într-o singură instituţie, precum şi de a descoperi împreună noi perspective asupra temei abordate, fiecare beneficiind de background-ul cultural al partenerilor.
„Rezultatele acestei colaborări vor fi benefice tuturor, permiţând studenţilor şi cadrelor didactice să realizeze un exerciţiu cu un caracter puternic aplicativ şi un schimb de experienţă cu practicienii şi actorii locali din domeniu, respectiv, practicienilor şi actorilor instituţionali locali, obţinerea expertizei universitare asupra sistemului de transportului local, precum şi obţinerea unor idei noi pe acestă temă”, mai spune universitara Luminiţa Filimon.
Merg şi la Debreţin
Sâmbătă, studenţii se vor întâlni, la sediul OTL de pe strada Atelierelor, cu managerul Csuzi Istvan. Iar duminică, vor vizita şi Serviciul de transport local din Debreţin. Zilele următoare studenţii vor lucra în grupe independente iar pe 16 martie îşi vor prezenta rapoarte finale şi viziunea lor legată de transportul public urban durabil în Oradea şi zona metropolitană.
Citiți principiile noastre de moderare aici!