Președintele PMP Eugen Tomac s-a aflat într-o vizită oficială în Bihor, pentru a reașeza organizația după convulsiile prin care a trecut partidul la nivel local și național.
[eadvert]
Tomac ajunge în Bihor la trei săptămâni după vizita lui Cristian Diaconescu, venit la invitația facțiunii aliniată în spatele Luciei Varga, președintă a organizației bihorene demisă de Tomac.
Conferința de presă a lui Eugen Tomac s-a ținut la sediul PMP Oradea, după ce, anterior, liderul de la centru s-a văzut cu consilierii locali ai partidului. La prezidiu s-au așezat Ionuț Simion, secretar general, președintele Tomac, vicele pe zona de Nord Vest Adrian Tudoran, secretarul general adjunct Răzvan Sebe și consilierul local Florin Dume. Acesta din urma a precizat că membrii din Bihor așteaptă de la lider răspunsuri legate de criza internă prn care trece partidul și filiala Bihor.
Tomac a început prin a puncta rezultatele electorale slabe ale PMP în Bihor – „am avut problemă în consolidarea structurii de aici, n-am reușit să facem un salt mare. Scorurile noastre s-au bazat pe comunitățile locale, unde am avut oameni inimoși”.
A anunțat că Lucia Varga e membru, nu mai e președintă a PMP Bihor și că „am luat măsura de a dizolva consiliul executiv județean, ca să liniștim apele”.
CEJ PMP s-a întâlnit, la începutul lui martie, cu Cristian Diaconescu, în prezența Luciei Varga.
„Regretăm că partidul a trecut printr-un moment mai puțin plăcut. Am avut un congres pe 19 februarie, organizat din dorința de a liniști lucrurile”, a declarat Tomac, insistând că „PMP nu e împărțit nici în două, nici în trei, este un unic partid cu o conducere aleasă din 19 februarie. Fostul președinte nu a dorit să accepte această realitate, a încercat să prezinte lucrurile fals. Regretăm că la Bihor s-a creat impresia că fiecare poate face ce vrea, ignorând deciziile partidului (…) Am intrat în linie dreaptă, să ne reaorganizăm, să ne vedem de interese. Regretăm că dna ministru n-a vrut să accepte o realitate pe care o cunoaște foarte bine: PMP are altă conducere, din care fac parte, în proporție de 80%, membri care au fost și anul trecut”, a mai spus liderul, promițând o prezență mai activă în Bihor, după Paște.
Tomac a aruncat săgeți și spre președintele debarcat Cristian Diaconescu: „nu le are cu munca, nu e foarte implicat în partid”. „Eu l-am susținut chiar dacă am știut acestea. Mișcarea nu ne-a adus plus valoare, ci doar deservicii”; „Diaconcescu este președinte la Mișcarea Populară din 2015, organizația nu a avut niciun eveniment”.
Tomac a insistat că „nu există pe agenda partidului asemenea temă, fuziunea cu PNL. Prioritatea este așezarea lucrurilor pe plan intern. din oct 2021 nu a mai existat nicio discuție pe această temă. Dacă vă uitați acum ce revelion e în PNL…”
Acum, organizația bihoreană are 19 consilieri din 101 de UAT-uri, câte numără Bihorul. De asemenea, „aripa Tomac” din Bihor consideră că partidul are peste 500 de membri dar transmite că „am început să sunăm fiecare membri în parte pentru a verifica”.
O zi specială
În debutul intervenției, Tomac a precizat că „e o zi specială”, „1 aprilie rămâne pentru noi, românii, una dintre cele mai tragice zile din istorie. Se comemorează 81 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă, când românii au fost mințiți de NKVD că li se va permite să revină în țară de pe teritoriul URSS.
În drum spre frontiera instalată în poiana Fânâna Albă, copii, oameni în vârstă, oameni care nu doreau să devină cetățeni URSS, au fost omorâți. Statul român a instituit 1 aprilie ziua masacrului de la Fântâna Albă. Clasa politică are obligația să nu uite acest masacru”.
El susține că, din cauza lașității politicienilor, nici până azi nu se știe nici identitate și nici numărul victimelor. În context, Tomac s-a referit la războiul din Ucraina ca fiind „fără sens, inutil” și a spus „sunt sceptic privind intenția Moscovei de a găsi o soluție de pace”.
Pe plan intren, Tomac consideră că Guvernul trenează nepermis în privința instituirii unei strategii pentru dobândirea independenței energetice.
„Avem resurse, contează să ne mișcăm cât mai rapid. E esențial să dezvoltăm un terminal pt gaz lichefiat la Constanța și să dezvoltăm surse de energii alternative”.
El consideră că o criză alimentară e inevitabilă și insistă ca „statul român să dubleze subvenția pentru agricultori”.
Trimite articolul
XFotograf foarte talentat. Intr-o singura poza a reusit sa cuprinda toti membrii PMP Bihor.
-
Foarte tare! Ba chiar a ramas putin loc