Consilierii județeni au aprobat rezultatul final al licitației organizate de către Consiliul Județean Bihor pentru desemnarea operatorului aerian care să ofere servicii aeriene regulate între Aeroportul Oradea și aeroportul din Munchen. Astfel, prin votul consilierilor județeni, oferta celor de la Deutsche Lufthansa AG a fost declarată câștigătoarea licitației, urmând ca președintele CJ Bihor, Mircea Mălan să semneze contractul de prestări servicii de transport aerian cu respectiva companiei pentru perioada 01.06.2025- 31.05.2028.
După cum se știe, doar compania Lufthansa a depus o ofertă în cadrul procedurii de licitație. Potrivit condițiilor impuse în cadrul licitației, capacitatea aeronavei care va fi utilizată pentru operararea curselor trebuie să fie de minim 90 de locuri, programul de zbor săptămânal trebuie să includă cel puțin 3 zboruri între Oradea și Munchen și retur. Valoarea maximă pe care CJ Bihor ar urma să o plătească pentru susținerea acestor zboruri, pe durata celor trei ani, ar fi de 6,557 milioane euro, aferentă unui profit maxim de 4,2%.
„Aeroportul din Munchen a fost ales din mai multe motive. În Bavaria există o comunitate importantă de români. Aeroportul din Munchen oferă legături aeriene către foarte multe legături cu orașe din Europa, America de Nord și de Sud, Asia, Germania este un partener important al Românie. Lufthansa este una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, care operează spre 310 destinații și care oferă servicii de foarte bună calitate.” au fost câteva din argumentele invocate de președintele CJ, Mircea Mălan, în privința alegerii aeroportului din Munchen pentru incheierea contractului de prestări servicii.
Trimite articolul
X6.5 milioane, “eficientizare” nu gluma. Bine ca la Cluj zboara de ani buni fara subventii. Asta e, daca nu avem imagine o cumparam.
-
Trebuie sa fie si profitabil pentru ei ca sa stea fara subventii, deocamdata nu e. Totusi e de apreciat ca se incearca multumirea emigrantului de rand care vrea sa vina acasa din cand in cand in 2 ore nu in 12, nu?
-
Subventia e platita de bihoreni, sunt putini in zona Munchen. Aaa, ca sunt romani e altceva. Apoi ca zboara de altundeva la Munchen si apoi la Oradea, nu mai sunt 2 ore. Si da, de imagine e vorba, unii au investit tone in a o cumpara, altii au produs-o (Clujul) fara prea mult tam-tam. Defuncta din fasa Air Oradea nu tot imagine era?!
-
-
Nu e vorba de imagine, ci de gradul de ocupare al aeronavelor. Subventiile se acorda pentru a acoperi pierderile generate de zborul la o capacitate de incarcare relativ redusa. Nu ne putem compara cu Clujul unde puterea de cumparare este cu totul alta si implicit se reflecta in numarul de zboruri si gradul ridicat de incarcare.
-
Absolut corect, dar sunt convins ca ultima fraza va fi aprig contestata de ”sandu”
-
sa i Debrecenul e o forta economica in Hu si aveau grad de ocupare bun!
-
-
vai, ce bine! va avea „președintele” bolojan cu ce să meargă la summituri. nu avem și legătură de bus la bruxelles?
-
Un astfel de comentariu vine de la o persoana care a văzut orizontul doar cu picioarele pe pământ.
Zboruri private pe bani publici … adio economie de piață. La 3 zboruri pe relația Munchen, de unde se zboară oriunde pe glob, toate celelalte aiureli marca Bolojan pot să dispară. Pentru că altfel, banul public este prăduit pe subvenții fără efect economic local. În rest … ce caută un interimar ca Mălan acolo? Cu cât se lungește termenul alegerilor pentru conducerea CJ Bihor, cu atât mai slabe rezultate va avea PNL.