Tânărul ar fi acționat între 2021 și 2023, când ar fi abordat mai multe persoane din Bihor, cu vârste cuprinse între 28 și 70 de ani. Le-a prezentat o poveste atrăgătoare despre o investiție excelentă, din care ar fi urmat să obțină un profit considerabil.
„Acesta le-ar fi solicitat celor opt persoane diferite sume de bani, cu titlu de investiție într-o pretinsă afacere a sa, în domeniul comercializării și montării de uși industriale și de garaj și achiziționării de motoare și alte piese necesare pentru respectivele porți”, a transmis, printr-o informare de presă, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisarul-șef Alina Fărcuța.
De nu mai puțin de 55 de ori ar fi primit individul bani de la victimele sale, ajungând la un total de 268.250 de lei și peste 21.900 de euro. De fiecare dată le promitea că le va restitui atât banii „investiți”, cât și profitul aferent. Dar cei păcăliți nu au mai văzut niciun ban din cei pe care i-au dat orădeanului cu gândul la un câștig facil.
„Cu privire la restituirea banilor, bărbatul le-ar fi menținut în eroare pe cele opt persoane, prin aceea că le-ar fi transmis, telefonic, capturi de ecran care ar fi atestat transferul unor sume de bani, care în realitate nu au fost virate în conturile acestora”, au explicat polițiștii.
„Investițiile” le-au provocat victimelor un prejudiciu total de peste 377.000 de lei, au calculat ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Bihor, care au pus sechestru pe imobilele deținute de orădeanul de 29 de ani, pentru a fi siguri că paguba va fi recuperată.
”Polițiștii SICE Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului de 29 de ani”, se arată în finalul informării Poliției Bihor
Citiți principiile noastre de moderare aici!