Construcții Erbașu SA a fost desemnat constructorul spitalului de boli infecțioase de pe strada Vlădeasa.
„Contractul, în valoare de 363,6 milioane lei (fără TVA), finanțat din fonduri europene, prin PNRR, va putea fi semnat după perioada de 10 zile în care pot fi formulate contestații”, a transmis primarul Oradiei, Florin Birta.
Spital modern
Construcția se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități). La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.
[eadvert]
Capacitățile noului spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare și un bloc operator.
Spitalul va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).
Totodată, va avea un compartiment pentru primiri urgențe, cameră de tratament și monitorizare, 3 izolatoare și cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale. Va cuprinde și un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi și o camera hiperbarică. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC.
Pentru a oferi servicii medicale complete în specialitățile vizate, noua clădire va cuprinde, pe lângă serviciile necesare tratamentului pacienților internați, și serviciile necesare diagnosticului (imagistică, explorări funcționale, endoscopie bronșică și digestivă). Accesul auto principal se va realiza direct din strada Vlădeasa, pe ambele laturi ale spitalului.
Vor fi 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.
În 2024 încep lucrările la pasajul Decebal – Tudor Vladimirescu și la spitalul de infecțioase
Trimite articolul
XEternul Erbasu. Asta e precum odinioară PCR. În toate. În toate isprăvile lui Bolojan și Bîrță. Miroase rău. Miroase urat. Chiar pute.
-
ce creier inutil poti avea , biata de tine …
Vai cata dezvoltare, vom avea cel mai mare spital din tara, cel mai nou si modern. O sa faca si cea mai mare parcare langa el, poate demoleaza casele din zona, gradina zoo, si va pune si blocuri Prima, poate va face si pasaj subteran acolo sa creasca valoarea la apartamnete. Automat vor creste preturile in zona pentru ca e un spital in zona.
Sa demoleze gradina zoo, sa faca stadion nou, blocuri Prima langa, casele din jur jos cu ele, alte blocuri Prima, apoi pasaj cu Vladeasa si o sa va creasca preturile la apartamente sa va bucurati ca o sa aveti cel mai mare spital din tara