Într-o scrisoare adresată preoţilor şi credincioşilor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a îndemnat la post şi la rugăciune. Prin post şi rugăciune şi prin slujirea umilă avem multe de oferit şi putem transforma viaţa noastră – este de părere ierarhul.
,,Preacucernici părinți, iubiți credincioși, în aceste timpuri de încercare pricinuite de epidemie, mulți dintre semenii noștri privesc cu îngrijorare spre consecințele dramatice ce le provoacă acest coronavirus (Covid-19). Prin post și rugăciune, prin slujirea noastră umilă, avem multe de oferit și putem transforma viața noastră în Euharistie, după modelul Fericiților noștri episcopi martiri. Aduceți-vă aminte de anii lor de pușcărie și de anii de izolare în celule, în foame și frig. Ei au simțit prezența lui Isus, chiar și în absența celebrărilor, prin puterea rugăciunii constant”, a arătat episcopul.
Acesta le-a cerut credincioşilor şi preoţilor să se unească în rugăciune pentru a se pregăti cum se cuvine de sărbătoarea Buneivestiri. Bunavestire este o sărbătoare creştină celebrată în data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului anunţării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gavril că va concepe şi că va deveni mama lui Isus din Nazaret.
În acest scop, ierarhul orădean, împreună cu ceilalţi episcopi catolici din România, organizează trei zile de rugăciune intensă, din 22 până în 24 martie.
Astfel, în aceste zile, începând cu orele 15.00, se va recita Coronița Milostivirii Divine, urmată de cele patru Mistere ale Rozariului.
Post aspru
,,În Episcopia noastră de Oradea dorim ca în toate zilele de miercuri și vineri să rămânem în post și rugăciune, continuând jertfa și rugăciunea martirilor de după gratii. În acest sens, vă îndemn pe fiecare după posibilități, ca în aceste zile să țineți ajun și post aspru. Totodată vă îndemn să stăruim în rugăciune după următorul program spiritual: începem cu rugăciunile de dimineață, după-masa începând cu ora 15.00, Coronița Milostivirii divine, de la ora 16.00, Calea Crucii, de la ora 17.00 Sfânta Liturghie și rugăciunile de seară. Încercați sa oferiți aceste rugăciuni Maicii Domnului pentru ca să ferească și să scoată țara noastră și lumea întreagă din aceasta epidemie. Iată Eu sunt cu voi în toate zilele. Credeți cu tărie că Domnul este cu noi și ne va ajuta! Toate celelalte reguli impuse la nivel național rămân valabile. Să le respectăm fiecare dintre noi în parte cu cât mai multă responsabilitate”, a scris episcopul Bercea.
Puteți accesa linkuri-le următoare pentru programul de rugăciune online: Radio Maria, YouTube – EGCO, YouTube – Sanctuarul din Oradea.
Trimite articolul
XFoamea scade imunitatea. O alimentaţie echilibratã este cel mai bun scenariu posibil în religiile lumii mai puţin budismul?
Să ne gândim de ce mureau mulţi oameni în istorie, când erau pandemii: religia nu avea altceva de făcut decât să le ceară oamenilor să nu mănânce, atunci când e mai mare nevoie de mâncare. Demenţa religioasă încă n-a dispărut încă.