Emoţii, nostalgii, amintiri frumoase, zâmbete ascunse şi lacrimi uşor tremurate, vărsate printre gene. Toate acestea s-au putut observa pe chipurile elevilor din clasele a XII-a şi ale profesorilor de la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea. Elevii din clasele a XII-a au spus joi: „rămas-bun, liceu, rămas-bun, copilărie”.
„Nu am crezut că acest ultim eveniment din viaţa de elev o să fie atât de greu, atât de dureros. Nu am crezut că într-o zi voi trăi aceste clipe cu atâta intensitate şi nu am crezut că îi voi vedea atât de emoţionaţi pe profesorii mei. Îi mulţumesc dirigintei mele, doamna profesor Ana Dura, că în toţi aceşti ani ne-a fost ca o mamă, chiar dacă nu întotdeauna am fost cei mai cuminţi copii şi nu toţi am avut rezultate extraordinare. Voi păstra în minte şi în suflet o clasă frumoasă, unită şi multe amintiri de prietenie. Acestea îmi vor da forţă şi avânt atunci când greutăţile se vor aşeza pe umerii mei”, a declarat Delia Farcaş, una dintre absolventele şi premiantele Liceului Teologic Greco-Catolic.
Recompense materiale
Trei dintre cei mai buni elevi care au absolvit Liceul Teologic Greco-Catolic au fost recompensaţi, ieri, de Asociaţia Progetto Arcobaleno din Italia, în colaborare cu Asociaţia Charitatis „Sfântul Nicolae” din Oradea, care au oferit câte 300 de euro elevelor: Denisa Moşincat (şefa de promoţie, care a încheiat cu media 10), Maria Toma şi Camelia Tivadar.
Cele două asociaţii derulează un proiect în şcoală, prin care oferă burse sociale elevilor cu medii peste 8, dar cu o situaţie materială precară, şi burse de merit celor mai buni elevi din şcoală.
„Aceste burse vin să recompenseze munca de patru ani a elevilor. Aceşti bani îi vor ajuta la cheltuielile pe care le au la final de liceu şi început de facultate, în timp ce bursele sociale uşurează problemele elevilor sârguincioşi, dar care au dificultăţi materiale”, a declarat preotul Gavril Buboi, preşedintele Asociaţiei Charitatis „Sfântul Nicolae”.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!