Sălişte de Vaşcău. Emil Petrişor a fost director adjunct la Școala din Pietroasa, director la Şcoala din Chişcău, director la Clubul Copiilor Ştei, director la Şcoala Gimnazială Sălişte de Vaşcău.
Ieri, doamna director Mirela Meza, de la Școala Gimnazială Sălişte de Vaşcău, a pregătit un program special cu ocazia pensionarii fostului director, Emil Petrişor.
A fost o zi specială, pe care am trăit-o cu toţii la cote maxime. Am avut prilejul de a ne bucura împreună de tot ce este frumos în viaţa noastră. Mai exact, să dezvăluim acele principii de viaţă care duc la succes: să termini ce ai început, să depui mult efort în tot ce faci, să te porţi frumos cu semenii. Astfel de principii l-au călăuzit pe domnul profesor, domnul director, dascalul nostru, Emil Petrişor, de-a lungul carierei sale. Ca profesor de sport, domnul Emil Petrişor manifesta dorința de a ajunge cât mai sus. În acest sens, le-a creat copiilor o competiție, a creat mediul în care să joace (terenul de sport, sala de sport), dovedind pasiune şi dăruire. Ca director, a manifestat obiectivitate, seriozitate, a încurajat cadrele noi, oferindu-le exemplul personal.
Să adăugăm impactul pozitiv pe care l-a avut în viața cultural-artistică la nivelul şcolii şi al comunei, pregătind şi încurajând talente de cântăreți, dansatori şi descoperind originalitatea costumelor şi a interpretării din zonă. Nu în ultimul rând, rămân de apreciat interesul şi preocuparea domnului prof. Emil Petrişor, pentru colecționarea şi păstrarea obiectelor de olărit, artizanat, precum şi a costumelor populare tradiționale care pot fi admirate la Muzeul Şcolii. Destinul omului de la catedră se leagă nemijlocit de şcoală. Profesor de excepție, domnul Petrişor le-a insuflat elevilor dragostea pentru muncă, singura aducătoare de valori. I-a învățat pe copii să lupte pentru un sport de calitate, disciplină care generează răbdare, curaj, perseverență şi toleranță. Astfel, ieri, colegii, foştii elevi – deveniți la rândul lor dascăli – copiii mari şi mici, s-au adunat în sala de sport a şcolii pentru a se bucura împreună de un moment special – pensionarea.
Cântecul şi dansul popular al grupului de copii de la Şcoala Primară Poiana, sub coordonarea d-nei prof. Lavinia Stretea, au întreținut atmosfera şi au încântat prin talentul şi stilul interpretării.
D-na director Mirela Meza a vorbit despre semnificația zilei dând curs desfășurării programului: două scenete, coordonate de prof. Andrei Blaj, urmate de „La mulți ani!, din suflet, domnule profesor!”. În final, d-na director, cu sprijinul primăriei, reprezentată de domnul primar Fănel Tulvan, i-a oferit domnului profesor placheta, diploma de excelență și mingea, semn al recunoașterii şi aprecierii rezultatelor frumoase obținute de-a lungul întregii cariere.
Puterea exemplului personal, munca plină de dăruire sunt mărturii emoționante care confirmă încă o dată valabilitatea proverbului „Omul sfințește locul”.
Prof. Petronela Heredea
Citiți principiile noastre de moderare aici!