Organizator al evenimentului a fost Asociaţia pentru Managementul Artelor (AMA), cu sprijinul companiei elveţiene Holcim. „Elveţia în şcoala ta” este un proiect educativ neconvenţional prin care 1.400 de elevi vor învăţa, prin intermediul unor module interactive, despre istoria, geografia şi cultura Elveţiei. Şcoala a fost decorată în culorile Elveţiei, iar copiii au avut ocazia să asculte şi să pună întrebări directorului fabricii Holcim Aleşd, Roman Menz. Evenimentul se derulează pe parcursul întregii săptămâni, iar elevii de la Constantin Şerban vor intra şi în competiţia „Cea mai elveţiană clasă”.
În competiţie
În cadrul acestei competiţii va fi premiată cea mai creativă abordare a modului în care sunt decorate sălile de clase conform temei date. „Mă bucur că astăzi am avut ocazia să discut cu copiii şi am fost surprins de cât de interesaţi au fost să afle lucruri noi. Aş dori să mulţumesc atât asociaţiei organizatoare a proiectului, cât şi reprezentanţilor comunităţii locale care au făcut posibilă această iniţiativă. Noi, Holcim România, suntem mereu în căutare de proiecte în care să ne oferim sprijinul, tocmai pentru că suntem conştienţi de importanţa comunităţii în desfăşurarea activităţii noastre”, a declarat Roman Menz, directorul fabricii de ciment Holcim din Aleşd. La rândul său, primarul Aleşdului, Zeno Ţipţer, a mulţumit directorului Menz pentru colaborare şi a enumerat şi proiectele în care societatea elveţiană a avut un rol decisiv precum pasajul pietonal subteran, acţiunile de ecologizare, dar şi substanţialele sponsorizări acordate.
„Elveţia în şcoala ta” face parte din proiectul „Lumea în şcoala ta”. Pe lângă Aleşd, acesta se va desfăşura încă în două locaţii din ţară, în care elveţienii deţin fabrici, la Turda şi Câmpulung. „În 2012, Grupul Holcim sărbătoreşte 100 de ani de putere, performanţă, pasiune şi totodată 15 ani de activitate susţinută în România”, a precizat directorul Menz. Proiectul „Elveţia în Şcoala ta” face parte din iniţiativa educaţională organizată de Asociaţia pentru Managementul Artelor şi a fost iniţiat în ianuarie 2011. Până în prezent a ajuns în 21 şcoli din ţară, în oraşele: Galaţi, Constanţa, Călaraşi, Râmnicu Vâlcea, Cluj şi continuă în Aleşd, Turda, Câmpulung Muscel, Brăila, Focşani, Galaţi, Constanţa, Cluj şi Timişoara. Asociaţia pentru Managementul Artelor este o asociaţie culturală, non-guvernamentală, non-profit, fondată în anul 2011. Obiectivele asociaţiei sunt promovarea multiculturalităţii şi stimularea cooperării internaţionale în domeniul culturii, crearea de legături între mediul economic şi mediul cultural, prin desfăşurarea de proiecte comune şi derularea de finanţări ale proiectelor culturale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!