LuminaMath este un concurs naţional de matematică organizat de Lumina Instituţii de Învăţământ.Este un concurs de tip grilă care se adresează elevilor din învăţământul primar și gimnazial, un concurs cu grad ridicat de dificultate. Prima ediţie a avut loc în 1997, iar printre obiective se află: atragerea şi motivarea elevilor către studiul matematicii; valorificarea potenţialului elevilor care au înclinaţie spre matematică; evaluarea cunoştinţelor elevilor după Programa Naţională; familiarizarea elevilor cu testul grilă şi atmosfera de examen;oferirea posibilităţii elevilor de a-şi compara nivelul de cunoştinţă cu ceilalţi elevi la nivel de şcoală, judeţ si ţară şi nu în ultimul rând întocmirea unor rapoarte complexe care să ajute şcolile să aprecieze corect nivelul elevilor săi.
Elementul de noutate pe care îl aduce acest concurs este îmbinarea sistemului tradiţional românesc de evaluare cu sistemul european. Astfel, atât şcoala cât şi elevul primesc câte un raport de evaluare, care va reflecta punctele tari şi punctele slabe ale pregătirii elevului. Raportul îi ajută şi pe profesori pentru a-şi direcţiona mai bine eforturile în vederea îmbunătăţirii pregătirii elevilor lor.
În plus, datele statistice ale acestor evaluări pot fi folosite pentru a obţine o imagine mai clară a nivelului de pregătire la matematică a elevilor şi pentru a descoperi noi talente şi a încuraja performanţa.
Ultima ediţie a înregistrat un record de participare. La start s-au înscris peste 50.000 de elevi din aproape toate judeţele ţării. În acest context, cu atât mai meritorie este prestaţia elevilor de la Şcoala Dacia.
Primii pe judeţ
Pentru a sărbători aşa cum se cuvine performanţa obţinută de copii, directorul Şcolii Dacia, profesorul Florian Hava a organizat o festivitate de premiere a micilor matematicieni, în prezenţa dascălilor şi a părinţilor.
„Cu multă satisfacţie anunţăm că la această ediţie a LuminaMath elevii noştri au obţinut 51 de premii. O performanţă cu totul remarcabilă care ne situează pe primul loc în Bihor. Avem cinci premii I, 19 premii II, 10 premii 3 şi 17 menţiuni. Ţin să felicit copiii, dascălii şi părinţii pentru aceste rezultate şi să mulţumesc colegilor pentru munca prestată pe lângă orele de curs, fiindcă astfel de performanţe, la un asemenea grad de dificultate al subiectelor, nu se pot realiza fără muncă suplimentară. Sunt cu atât mai fericit cu cât marele premiu, care o trimite pe eleva noastră şi într-o tabără naţională, a venit tot pe adresa Şcolii Dacia. Felicitări elevei noastre Ema Costângioară din clasa a II-a B, clasa doamnei profesoare Diana Zlibuţ.
„Menţionăm că Şcoala Dacia are o adevărată clasă de matematicieni, clasa a II-a B,clasa învăţătoarei Diana Zlibuţ, dar şi fraţi aşi la matematică: gemenele Diana Curț și Lavinia Curț, Annemarie Alexia Gânţe, clasa a II-a A şi Patric Gânţe, clasa a VI-a D. Cu acest prilej au fost anunţaţi şi elevii calificaţi la fazele naţionale: Raisa Turcu la limba română şi Tudor Gherman la fizică.
Totodată, coordonatorul concursului, profesorul Diana Curilă a primit o diplomă care atestă rezultatele deosebite.
Premianţii:
-Opt premii și mențiuni la clasa a IV-a C (prof. Florica Hava): două premii II: Daria Creț și Ionuț Darian Gal; trei premii III: Carina Maria Faur, Alexandru Macra și Ana-Maria Ștefania Șandor; trei mențiuni: Rareș Cristian Daina, Anthony Maghiari și Mihail Pele.
-Șapte premii și mențiuni la clasa a IV-a D (prof. Maria Costin): premiul II – Maya Cherecheș; două premii III: Darius Paul Berce și Ioana Maghiar; patru mențiuni: Alexia Crista Blejan, David George Borza, Alisia Clostorfeanu și Paul Cezar Erdei.
-Șapte premii și mențiuni la clasa a III-a A (prof. Amalia Ciorba): trei premii doi: Alexandru Barbeș, Daria Lisa Harn și Ștefan Luca Săcui; premiul III – Vlad-Cristian Ovănescu; trei mențiuni: Alexandru Cristian Cioban, Rareș Costa și Luca Lăzău.
-Cinci premii și mențiuni la clasa a II-a A (prof. Simona Fabian): premiul I – Ștefan Păruș; două premii III: Annemarie Alexia Ganțe și Mihnea Sturza; două mențiuni: Vlad-Ștefan Cosma-Guler și Aron Ștefan Penea.
-Trei premii la clasa a III-a C (prof. Aurora Feier): premiul I – Luca Aron;două premii II: Ayanna Claudia Horj și Alessia Nicola.
-Trei premii la clasa a II-a D (prof. Viorica Iancu): premiul I – Miruna Cristiana Sturz; două premii II: Sebastian Florin Dragoș și Amalia Ioana Pop.
-Trei mențiuni la gimnaziu: Raisa Turcu-Nistreanu, din clasa a V-a (prof. Monica Berce); Patrick Ganțe, din clasa a VI-a (prof. Diana Curilă) și Tudor Aurelian Gherman, din clasa a VI-a (prof. Monica Berce).
-15 premii la clasa a II-a B (prof. Diana Zlibuț) : două premii I: Ema Constăngioară (cu cel mai mare punctaj pe județ, la clasele a II-a, 94,02803) și David Morozan; nouă premii II: Luca Ardelean, Diana Curț și Lavinia Curț (surioare gemene), Daria Danșa, Casian Iova, Nagy Alexandra, Nagy Andrea, Albert Șereș și Adrian Zdrehuș; două premiul III: Sofia Leț și Mihai Madi; două mențiuni: Vlad Fetea și Aida Toma.
Citiți principiile noastre de moderare aici!