Elevii nu au rămas indiferenţi, ci din contră au spus că fiinţele umane nu au preţ! Ei au beneficiat de informaţii din partea profesorilor organizatori, dar şi din partea agentului de poliţie Paşc Leontin. Evenimentul din şcoala noastră a fost coordonat de Crăciun Diana, împreună cu toate cadrele didactice şi cu doamnele directoare Maroşan Cornelia şi Boldiş Magdalena.Traficul de persoane este definit ca fiind “Recrutarea, transportul, transferul, adăpostirea sau primirea de persoane, inclusiv schimbul sau transferul de control asupra persoanelor în cauză, efectuate sub amenințare sau prin uz de forță sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, prin fraudă, prin înșelăciune, prin abuz de putere sau profitând de starea de vulnerabilitate sau prin oferirea sau primirea de bani sau de alte foloase pentru a obține consimțământul unei persoane care deține controlul asupra alteia, în vederea exploatării.” (Directiva 2011/36/EU). De cele mai multe ori, traficul de persoane implică violenţă fizică şi psihică. Cei mai expuşi sunt tinerii, care au nevoie de resurse financiare , căzând în plasa întinsă de traficanţi. Aceştia le promit victimelor locuri de muncă în străinătate, bani obţinuţi foarte uşor şi un trai mai mult decât decent.Victimele sunt bărbaţi, femei, dar cel mai adesea copii, pentru că de naivitatea lor se profită cel mai mult. Victimele sunt obligate să muncească împotriva voinţei lor fiindu-le restrânsă libertatea de mişcare prin violenţă sau ameninţări, infractorii ameninţăndu-le chiar famiile. Traficul de persoane este un fenomen complex al zilelor noastre, un fenomen subteran cu dimensiuni globale, vinovat de producerea a milioane de drame omeneşti. Oricât de crudă ar părea exprimarea, ea este reală, fiinţele umane fiind vândute şi revândute din ce în ce mai scump, ca simple obiecte şi apoi exploatate. În România, victimele sunt racolate cu predilecţie din rândul fetelor şi tinerelor femei cu vârste cuprinse între 13 şi 33 de ani ( un sfert sunt minore, peste jumătate au vârste cuprinse între 18-23 de ani).Pentru că traficul de fiinţe umane se extinde în fiecare zi tot mai mult şi că dramele provocate de astfel de fenomene capătă o amploare adâncă, au rămas profund impresionaţi de cele prezentate şi consideră că democraţia şi valorile pentru care strămoşii au luptat nu trebuie pierdute!
(Consilier educativ, prof.Crăciun Diana)
Elevii contra traficului de persoane
Pentru că la date de 18.octombrie, este Ziua internaţională împotriva traficului de persoane, elevii de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Balc, s-au pregătit conştiincios pentru a arăta tuturor că nouă ne pasă!
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Duminică, 24 noiembrie, are loc primul tur al alegerilor pentru Președintele României, în cursă fiind 14 candidați.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
„În siguranță la volan. Stop accidentelor!” – este titlul unui program de reintegrare socială derulat de Serviciului de Probațiune Bihor, în colaborare cu Serviciul Poliției Rutiere și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității – Poliția Bihor, cu sprijinul Penitenciarului Oradea.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Accident în Lugașu de Jos. O mașină s-a izbit de un stâlp, mai multe gospodării au rămas fără curent
Incidentul s-a petrecut în seara zilei de vineri, 22 noiembrie.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Ninsoarea abundentă și vântul puternic care au cuprins județul Bihor, au lăsat mii de oameni fără curent electric.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Pompierii bihoreni au fost mobilizați în mai multe zone din județ pentru înlăturarea arborilor prăbușiți în cursul serii de vineri, 22 noiembrie.
BIHON Sport local
Nu se poate juca fotbal în competițiile arondate AJF Bihor. Zăpada abundentă căzută vineri, urmată de temperaturi de îngheț, au generat terenuri acoperite, pe care jocul de fotbal ar fi avut de suferit.
Citiți principiile noastre de moderare aici!