În cadrul discuțiilor cu profesorii, elevii au descoperit conceptul de economie circulară, efectele negative ale deșeurilor textile asupra mediului și modalitățile prin care pot transforma moda într-un domeniu mai sustenabil.
„Activitățile practice i-au provocat pe musafirii noștri să creeze produse noi, refolosind deșeuri textile din blugi și să reinventeze obiecte vestimentare prin tehnici simple de imprimare. Astfel, elevii au descoperit cum inovația și sustenabilitatea pot merge mână în mână”, spune conf. univ. dr. ing. Liliana Indrie.
Cadrele didactice le-au prezentat elevilor proiectul Erasmus+ Supporting Entrepreneurship in Eco Design-FASHION.ED și le-au oferit oportunitatea de a explora un laborator textil virtual, folosind ochelari VR.
„Oaspeții noștri au experimentat diferite tipuri de teste și jocuri legate de moda sustenabilă și eco-design. Vizita elevilor de la Colegiul Național «Mihai Eminescu» este un exemplu de bună practică pe care dorim să-l multiplicăm, un model pentru ceea ce trebuie să fie colaborarea interdisciplinară și deschiderea către elevii din învățământul preuniversitar, o punte valoroasă între educație și inovație”, a mai declarat prodecanul FIEMI
Atelierele s-au desfășurate în cadrul activităților cuprinse în „Săptămâna Verde”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!