Şcoala Dacia şi-a primit elevii pregătită să le asigure toate condiţiile pentru a se dezvolta intelectual, moral, fizic, pshihic. Din partea elevilor, cadrele didactice aşteaptă să aibă dorinţa de-a învăţa, muncă temeinică şi „respect pentru ceea ce vă punem la dispoziţie”.
An de an, venirea toamnei marchează şi începutul unui nou an şcolar, iar acesta aduce odată cu el emoţii ce pun stăpânire pe elevi, cadre didactice, părinţi şi bunici. Acesta a fost „pulsul” debutului de an şcolar şi la cea mai mare şcoală generală din Bihor, Şcoala Dacia.
„Marele umanist olandez Erasmus afirma că: „ viitorul unei naţiuni este hotărât de modul în care aceasta îşi pregăteşte tineretul”. Voi, elevii de astăzi, tineri în formare, trebuie să aveţi scopuri bine definite, să ţintiţi cât mai sus, să credeţi în entuziasmul şi puterea voastră şi întotdeauna să porniţi de la premisa că ceea ce învăţaţi acum vă va fi de folos în activităţile viitoare.În şcoală, dragi elevi, aflaţi multe lucruri noi: vă lărgiţi orizontul cunoaşterii, dobândiţi noi deprinderi, învăţaţi cum să învăţaţi, cum să descoperiţi lumea din jurul vostru, dar în primul rând trebuie să vă concentraţi atenţia asupra voastră, pentru a şti ce vă doriţi în viaţă şi ce acţiuni trebuie să întreprindeţi pentru a dobândi lucrurile dorite”, a spus directorul Florin Hava. Profesorii de la Dacia sunt pregătiţi să le sădească în suflete încrederea, respectul pentru valorile umane fundamentale, iubirea, binele, adevărul, speranţa, munca şi responsabilitatea.
„A fi astăzi elev la Şcoala „Dacia” este o cinste, dar şi o responsabilitate: cinstea de-a fi printre cei buni, responsabilitatea de-a fi la înălţimea exigenţelor şi a duce mai departe renumele şcolii.Şcoala în care învăţaţi este o unitate de prestigiu, pentru că de-a lungul timpului şi-a câştigat un loc de frunte atât în învăţământul bihorean, cât şi în cel naţional”, a spus directorul Şcolii Dacia.
FACT BOX:
Şcoala Dacia:
-cea mai mare şcoală generală din municipiu şi judeţ:1067 de elevi;
-un corp profesoral de prestigiu, bine pregătit profesional, animat de dragostea pentru profesie şi pentru copii;
-1322 de premii şi menţiuni, în anul şcolar trecut, 6 elevi au obţinut medalii de argint, bronz, premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale;
-o şcoală care, în fiecare an, îmbunătăţeşte condiţiile de învăţătură pentru elevi;
– o şcoală care reuşeşte să atragă resurse extrabugetare – prin proiecte, chiar şi pentru investiţii(sala de sport în construcţie);
-şcoală cu cadre didactice care pregătesc şi susţin cu elevii testul Cambrige;
-o şcoală care are un cadru didactic ce pregăteşte lotul naţional la astronomie;
Citiți principiile noastre de moderare aici!