În cadrul Târgului de Paşti din Cetate, organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Oradea și al Muzeului orașului Oradea, printre multe alte activităţi se înscrie şi workshop-ul „Elemente de Teatru Dans și Mișcare Ecologică”, pe care îl va susţine Asociaţia de Teatru Experimental Clandestin în zilele de 26 – 27 aprilie, între orele 19:00 – 21:30.
„Într-o lume în care totul se accelerează și care pare să fie tot mai departe de relația vitală cu elementele naturii, dansul sensibil este o cercetare originală care vă invită să pătrundeți într-o dimensiune mai profundă a încetinirii prin experiența mișcării subtile a corpului. Proiectul pătrunde în aventura mișcării conștiente, sursă de neprețuit în ghidarea mișcării vieților noastre, și să o transforme într-un dans. Recontactând timpul de senzație, redescoperim – prin experiența celor trei dimensiuni ale spațiului și cercetând în profunzime – nașterea unei mișcări vitale. Pe parcursul întâlnirilor noastre, vom experimenta un aspect fundamental al performanței vieții noastre: vom purta corpul în lume, în conformitate cu toate părțile ființei.
Pentru a realiza acest lucru, vom revizui sensul verticalității printr-o călătorie introspectivă, subliniind emoțiile și percepția noastră asupra lumii. Mișcarea Eco-logică este o practică de mișcare conștientă, care își propune să conducă la o mai bună înțelegere a mișcării corpului, a sentimentelor și emoțiilor . Această practică antrenează corpul și mintea, permite ascultarea mesajelor corpului și propune revizuirea anumitor etape fundamentale ale evoluției, retrăind în mod conștient procesul de verticalizare uman, astfel încât să redescoperim sensul și conținutul potențial în forma și structura corpului nostru”, a explicat Sebastian Bărbălan, directorul Asociaţiei de Teatru Experimental Clandestin.
Câteva teme propuse pe durata întâlnirilor sunt: Nașterea mișcării în legătură cu cele patru elemente (apă, aer, pământ, foc), Acceptarea mesajelor corpului, Deschiderea și orientarea corpului, Sensul și nonsensul mișcării, Nașterea prezenței, Raportul cu spațiul, Verticalitate, Auto-exprimare și creativitate, Nașterea dansului. „Această practică alimentează creația artistică și dezvoltă sensibilități care lucrează în ceea ce privește conținutul și forma. Este un concept de mișcare și de viață, care duce la [re]descoperirea a ceea ce a fost stabilit până în prezent folosind energia, memoria, corpul și inima”, punctează Sebastian Bărbălan. Locurile la workshop sunt limitate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!