La Spitalul Dr. Gavril Curteanu vor începe curând restructurări conforme cu dispoziţiile recente date de Ministerul Sănătăţii, vizavi de reducerea de paturi în spitale şi eficientizarea unităţilor medicale spitaliceşti.
Aşa după cum mulţi medici au şi prezis, în Oradea, mari reduceri de paturi nu se vor face, întrucât majoritatea cazurilor grave din judeţ sunt aduse, spre rezolvare în marile spitale orădene. La Spitalul Dr. Gavril Curteanu , cele mai multe cazuri internate sunt ale bolnavilor din judeţ (în 2009 au fost internaţi 7.386 pacienţi orădeni şi 10.456 pacienţi din judeţ) şi situaţia e probabil similară şi la celelalte spitale din Oradea.
Mai bine la CPU
Reprezentanţii Spitalului Dr. Gavril Curteanu au şi anunţat deja că în urma analizelor efectuate în unitate pe baza indicatorilor de performanţă şi după discuţii cu secretarul de stat Raed Arafat, s-a ajuns la concluzia că vor fi reduse din cele 349 de paturi maxim 17, personalul medical fiind redistribuit în unitate.
Managerul Marlene Crişan a explicat marţi că două paturi vor fi reduse de la secţia de Interne Adulţi, unde acum sunt 52 de paturi, iar alte maxim 15 paturi vor fi reduse de la secţiile de chirurgie şi ortopedie pediatrică. Decizia a fost luată întrucât la această secţie, compartimentele de oftalmologie şi mai ales ORL au avut cei mai slabi indicatori. Prin reducerea paturilor, copiii cu probleme la ochi sau de ORL vor fi văzuţi în ambulatoriu, iar la nevoie vor fi internaţi tot la secţiile de chirurgie.
Dr. Crişan a explicat că, aşa după cum s-a observat şi în presă, în ultimii 10 – 20 de ani patologia pediatrică s-a schimbat, sunt mai puţine cazuri care necesită rezolvare la secţiile de chirurgie şi pediatrie şi uşor mai multe la interne. Doctoriţa a spus că medicii nu îşi vor pierde joburile şi probabil, prin rotaţie, câte unul sau doi medici de la chirurgie – ortopedie vor lucra la Centrul de Primire Urgenţe. Aducerea de medici chirurgi la Urgenţe va aduce un plus de calitate acestui compartiment de la Curteanu, unde lucrează acum doar un medic specialist în urgenţe, doi medici pediatri şi medici de familie.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!