Misiunile s-au desfășurat în intervalul 13 octombrie, ora 18:40- 14 octombrie 02:35.
[eadvert]
„În urma solicitărilor primite prin Sistemul Unic 112, pompierii Gărzii 1 Mai au acționat pe strada Victoriei din Sânmartin, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, echipajele Stației de Pompieri Aleșd au intervenit pe raza localității Pădurea Neagră pentru înlăturarea a doi copaci care blocau un sens de mers al DJ 108H, iar pompierii militari din cadrul Detașamentului Marghita au acționat în localitatea Păgaia, comuna Boianu Mare pentru îndepărtarea unui arbore de pe carosabil”, a precizat maior ISU Crișana, Camelia Roșca.
„Astăzi, 14 octombrie, în jurul ore 03:30, echipajul mixt format dintr-un polițist și un jandarm, pe timpul misiunii de patrulare au observat pe drumul județean 764 A, între Budureasa și Stâna de Vale un arbore doborât pe partea carosabilă. După ce s-au asigurat că nu sunt persoane sau animale prinse sub crengi, având în vedere dimensiunea copacului, colegul nostru Cătălin și-a manifestat disponibilitatea de a merge până la domiciliul său din localitatea Budureasa și pune la dispoziția propriul ferestrău mecanic. Astfel în mai puțin de 40 de minute cei doi colegi au reușit să deblocheze drumul care leagă stațiunea Stâna de Vale de celelalte localități”, a transmis Jandarmeria Bihor.
În jurul orei 23:00, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au înlăturat un copac doborât de vântul puternic pe un autoturism parcat pe strada Meșteșugarilor din municipiu, iar miercuri, 14 octombrie, între orele 02.10 – 02.35, pompierii Detașamentului Marghita au degajat un arbore prăbușit pe carosabil, în localitatea Cohani, comuna Abram.
Potrviti pompierilor incidentele nu s-au soldat cu rănirea nici unei persoane.
„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” reamintește cetățenilor că județul Bihor se află în continuare, până la ora 18.00, sub incidența unui Cod Galben meteorologic, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului”, a mai informat Roșca.
Recomandări
-În scopul prevenirii efectelor negative provocate de vântul puternic, pompierii bihoreni recomandă populației să îndepărteze copacii sau ramurile uscate
-și să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
-Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
Trimite articolul
XIn oras nu au ce cauta copaci. E de ajuns parcurile create de Bolojan. Taiat tot, facut parcari, doar traim in oras. Asa nu cheltuie bani primaria pt plata daunelor. Pe banii de despagubiri se poate face altceva.
-
Esti prost, stai jos! Cand ultimul copac va fi taiat si iti vei da seama ca nu poti respira bani/masini, vei intelege ….
-
Tu nu ai ce cauta la oras. Inapoi la cotet. Ia si pe Bolovanu si PNL cu tine.
-
Mai poti?
In oraş au ce cãuta copaci dar… domeniul public trebuie controlat, întreţinut de… ADP, pe care cu onoare îl conduceţi. De RER, pe care cu onoare îl contractaţi.
-
👍