Teatrul Arcadia şi-a propus să insufle copiilor, prin mijloace specifice, arta teatrală şi cultura adevărată. În acest sens, instituţia de cultură a semnat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, prin intermediul căruia încearcă să apropie copiii de teatru, de artă, de frumos.
Promovează valori
„Parteneriatul «Toate drumurile duc la… Arcadia, ţara fericirii» s-a născut într-o perioadă dominată de «cultura» de clubing şi de manele. El are ca scop principal educaţia copiilor prin cultură adevărată. Ne vom folosi de toate mijloacele specifice artei teatrale pentru a promova unele valori, precum: umanismul, toleranţa şi onestitatea. Actorii noştri au studii superioare de specialitate. Ei au învăţat inclusiv psihologia copilului. Interacţionează cu tinerii spectatori, le răspund la întrebări şi le satisfac curiozitatea. Altfel spus, noi pregătim copilul pentru a fi preluat, apoi, de celelalte instituţii de cultură, cum ar fi Teatrul sau Filarmonica”, a declarat Marius Aron, directorul Teatrului Arcadia.
Educaţie
Spectacolele se vor desfăşura la sediul Teatrului Arcadia şi, pe tot cuprinsul judeţului, în căminele culturale din localităţile respective.
„Am ales ca elevii să vină la teatru, nu din comoditate sau pentru a avea sala plină, ci pentru a-i învăţa cum să se comporte într-o sală de spectacole. Astfel, ei vor afla că într-o sală de spectacole nu se vorbeşte, nu se mănâncă, nu ne plimbăm etc.”, a explicat Marius Aron.
Parteneriatul a fost semnat pe o perioadă de doi ani. Copiii au ocazia să vizioneze spectacolele şi premierele care rulează în timpul stagiunii (Întâmplări cu Scufiţa Roşie, Morile de Vânt ale lui Sancho Panza, Schiţele lui I.L. Caragiale, Bolnav închipuit, Aventurile lui Cipollino, Făt-Frumos cel mofturos şi un zmeu întors pe dos, Apolodor, pinguinul călător etc.).
Beneficiarii acestui parteneriat – preşcolarii şi elevii claselor I-X, vor putea afla mai multe despre ceea ce se petrece în culise. Vor vizita scena şi zonele tehnice (sunet, lumini, atelierele de creaţie artistică, cabinele actorilor etc.). Grădiniţele şi şcolile interesate de acest proiect se pot programa la numărul de telefon: 0259.433.398.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!