În societatea contemporană, statisticile arată că, deși informațiile pe această temă sunt ușor accesibile pe internet, totuși tinerii se confruntă cu mari probleme în acest domeniu, aruncându-se astfel responsabilitatea fie pe școală, fie pe familie. Educația sexuală este un termen larg, folosit pentru a descrie educația despre anatomia sexuală umană, reproducerea sexuală, relațiile sexuale și alte aspecte ale comportamentului sexual uman. Principalii transmițători a educației sexuale sunt părinții, programele școlare și campaniile de sănătate publică.
Pornind de la aceste premize, s-a organizat o dezbatere pe tema educației sexuale, avându-i ca invitați pe dr. Călin Buzlea și pe asist. Marta Chelemen, care au încercat să le răspundă elevilor la întrebările care îi frământă și la care nu pot primi un răspuns avizat.
Dr. Buzlea le-a prezentat elevilor un material multimedia, conținând informații științifice despre structura anatomică a aparatului reproducător, atât cel masculin, cât și cel feminin, aspectele reproducerii umane, bolile cu transmitere sexuală, despre precum și despre metodele de contracepție.
Cui ne adresăm când avem o problemă de natură sentimentală? Părinților, psihologului sau unei persoane de încredere? a fost întrebarea de la care a pornit cea de-a doua parte a activității. Asist. Marta Chelemen a pus accentul pe latura afectivă, emoțională a implicării într-o relație, insistând asupra sentimentelor care trebuie să existe între parteneri.
Elevii au fost foarte receptivi față de informațiile prezentate, au pus întrebări și și-au manifestat dorința continuității unor astfel de activități.
Citiți principiile noastre de moderare aici!