Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea a sărbătorit luni Ziua Națională a Educației Financiare. Cu această ocazie, BCR, prin Școala de Bani, respectiv Asociația „Școala de Valori” au lansat „EduFinFest”, un program de educație financiară. Acesta se derulează în principalele orașe din țară. Unul dintre orașele alese este Oradea, unde studenții de la Facultatea de Științe Economice au putut să învețe cum să-și îmbunătățească relația cu banii și cum să îi folosească, pentru a-și susține planurile de viitor.
[eadvert]
Participanții au purtat discuții constructive cu studenții Facultății de Științe Economice despre rolul și importanța educației financiare și antreprenoriale. Ei se alătură celor peste 2.500 de elevi și studenți din 30 de județe, care au participat la 100 de evenimente de educație non-formală, în care angajați ai băncii, antreprenori și personalități locale au oferit informații privind deciziile financiare optime pentru viitorul lor.
Tinerii au interacționat cu moderatorii evenimentului – Diana Sabău-Popa, prodecan al Facultății de Științe Economice, cu Raluca Bărui – coordonator vânzări în cadrul instituției bancare, respectiv cu antreprenorul orădean Cristian Terec, invitat la eveniment.
„Creșterea nivelului de educație financiară și măsurile optime pentru realizarea acestui demers este în prezent una din temele importante de discuție la nivelul guvernelor din întreaga lume, scopul final fiind creșterea bunăstării economice”, a spus prof. univ. dr. habil. Diana Sabău-Popa, prodecanul Facultății de Științe Economice.
Antreprenorul orădean Cristian Terec le-a vorbit studenților despre experințele sale în acest domeniu și le-a oferit câteva secrete referitoare la deciziile financiare și la cele de viață, îndemnuri care pot să-i ajute pe tineri, pe termen mediu și lung.
„EduFin Fest este mai mult decât un eveniment de marcare a unei zile. E un festival al cunoașterii, al educației, prin care am vrea să oferim dezvoltarea unui set de abilități de viață, de care generațiile viitoare de tineri și antreprenori deopotrivă au atât de mare nevoie. Pentru că doar cu ajutorul educației vom putea aspira la un viitor mai inteligent financiar, fie că vorbim doar de relația noastră cu banii în viața personală, fie că discutăm despre cultivarea spiritului antreprenorial”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.
Prin acest eveniment, organizatorii lui și-au dorit să contribuie la îmbunătățirea standardului de viață al românilor prin educație pentru decizii financiare și de viață mai bune pe termen lung.
Citiți principiile noastre de moderare aici!