Reducerea decalajului în ceea ce privește educația financiară este una dintre modalitățile care ar putea contribui la reducerea decalajului de bunăstare în Europa modernă. Timp de multe generații, cei bogați au cunoscut mici secrete care i-au ajutat să gestioneze averea mai bine decât masele. Închiderea acestui decalaj necesită un efort deliberat și sistematic de a merge acolo unde se află viitoarea generație care va gestiona averea națiunilor – la școală.
Actualul nostru sistem educațional a fost creat în primul rând pentru a produce lucrători care vor servi companiile celor putred de bogați. Astfel, nu este surprinzător faptul că până și cei mai buni absolvenți ai universităților noastre preferate sunt încă analfabeți din punct de vedere financiar. Orientarea lor este simplă – absolvă cu onoruri de primă clasă și găsește-ți un loc de muncă bine plătit, asta e tot.
Cu toate acestea, pentru a duce lupta până la capăt, școlile trebuie să înceapă să-i învețe pe copii să devină antreprenori, să stăpânească economiile și să înțeleagă investițiile. Copiii noștri trebuie să învețe cum să gestioneze banii și datoriile pe măsură ce cresc.
Această postare examinează alfabetizarea financiară în școlile europene și de ce este util să o facem obligatorie în această etapă. Continuați să citiți pentru a înțelege cum ar putea beneficia copiii dvs. de pe urma unei astfel de inițiative.
1. Pregătirea pentru urgențe
Educația financiară îi pregătește pe copii să facă față urgențelor. O alfabetizare adecvată îi echipează să învețe cum să gestioneze probleme precum șomajul, pierderea locului de muncă și cheltuielile medicale bruște. Cu o alfabetizare suficientă, ei pot face față tuturor acestor provocări fără a depinde de credite online.
2. O mai bună pregătire pentru viața de adult
Adultul este egal cu responsabilitatea, care include responsabilitatea financiară. Elevii alfabetizați din punct de vedere financiar devin adulți responsabili care pot lua decizii solide pe baza oportunităților de învățare, a dezvoltării și a competențelor dobândite.
3. O mai bună gestionare a împrumuturilor/datoriilor
Gestionarea datoriilor și a împrumuturilor este esențială pentru a deveni adulți responsabili din punct de vedere financiar. Elevii cu competențe financiare sunt mai bine plasați pentru a-și rambursa împrumuturile studențești. Aceștia sunt mai în măsură să înțeleagă riscurile financiare și să evite falimentul atunci când rambursează împrumuturile.
Elevii cu competențe financiare devin adulți care își pot exprima clar așteptările atunci când solicită împrumuturi. Astfel, ei pot negocia rate mai bune ale dobânzii la împrumuturile lor și își pot îndeplini visele financiare.
4. Garanții de venit la pensie
Dobândirea de competențe financiare îi ajută pe studenți să se pregătească pentru pensionare. Ei au competențele financiare necesare pentru a-și planifica viitorul. Aceștia înțeleg bugetarea corectă și cum să își echilibreze obiectivele financiare pe termen lung și scurt.
5. O mai bună educație fiscală
Alfabetizarea financiară echipează studenții cu cunoștințele necesare despre impozite și modul de gestionare a acestora. Aceste informații sunt vitale deoarece impozitele pot reduce semnificativ venitul unei persoane. În consecință, elevii pot stăpâni legile și reglementările fiscale pentru a înțelege mai bine cum să gestioneze impozitele.
6. Viitor previzibil
Fără o alfabetizare financiară adecvată, un student poate deveni un supraviețuitor de la mână la gură. Această alfabetizare îi ajută să înțeleagă valoarea banilor, astfel încât să îi poată gestiona eficient. Cu aceste cunoștințe, ei pot ști cât de mult pot împrumuta în siguranță fără a intra în capcana datoriilor.
În plus, ei sunt mai bine plasați pentru a evita escrocheriile legate de investiții, cum ar fi schemele piramidale și pentru a-și investi banii numai în sisteme care produc randamente reale.
7. Înlătură obiceiurile negative de cheltuire
Obiceiurile negative de cheltuieli și indisciplina sunt simptome ale analfabetismului financiar. O persoană suficient de educată va evita cel mai probabil capcane precum jocurile de noroc și cumpărăturile impulsive. Ele își pot planifica bugetele, deoarece cunosc pericolele cheltuielilor excesive sau ale cheltuielilor fără buget. În acest fel, sunt mai bine plasate pentru a înțelege unde pot economisi bani și pentru a-și optimiza banii câștigați cu greu.
8. Îmbunătățește bunăstarea financiară pe termen lung
Obiceiurile financiare bune sunt esențiale pentru sănătatea financiară pe termen lung. Un student educat din punct de vedere financiar înțelege că fiecare decizie de cheltuieli pe care o ia are efecte pe termen lung asupra vieții și familiei sale. În plus, ei cunosc bunul simț de a cheltui mai puțin decât se câștigă.
De asemenea, ei înțeleg puterea de a evita datoriile inutile și de a economisi pentru zile negre. Acești elevi știu, de asemenea, cum să construiască un portofoliu echilibrat pe termen lung.
9. Promovează inovarea și spiritul antreprenorial
Educația financiară promovează, de asemenea, inovarea și antreprenoriatul în rândul studenților. O bază solidă îi poate ajuta să dezvolte idei inovatoare care pot sfârși în afaceri de succes. Mai jos este prezentat un rezumat al unora dintre competențele pe care alfabetizarea financiară le dezvoltă în viitorii antreprenori.
- Planificarea afacerii: Ei înțeleg dimensiunile financiare ale demarării unei afaceri, cum ar fi elaborarea planului de afaceri, previzionarea veniturilor și cheltuielilor și gestionarea fluxului de numerar.
- Investiții și evaluarea riscurilor: Acești tineri adulți pot evalua oportunitățile de investiții, pot înțelege gestionarea riscurilor și pot lua decizii informate privind alocarea capitalului.
- Sustenabilitatea financiară: Tinerii adulți informați pot dezvolta strategii de stabilitate și sustenabilitate financiară.
10. O mai bună luare a deciziilor financiare
În cele din urmă, alfabetizarea financiară îi echipează pe tinerii care învață să ia decizii solide din punct de vedere financiar. Ei înțeleg planificarea carierei, gestionarea finanțelor personale și piața muncii. Astfel, ei sunt cel mai bine poziționați pentru a evalua cu atenție ofertele de muncă și pentru a negocia salarii mai bune. Acești tineri adulți educați iau decizii privind cariera pe baza obiectivelor lor financiare pe termen lung și nu doar a nevoilor financiare curente.
- Negocierea salariilor: Ei înțeleg valoarea negocierii, cercetează intervalele salariale pentru anumite industrii și posturi și pledează pentru o remunerație echitabilă.
- Evaluarea beneficiilor: Acești studenți știu cum să evalueze beneficiile locului de muncă, cum ar fi asigurarea de sănătate, planurile de pensii și alte avantaje.
Lovitură de adio
Insuflarea educației financiare în rândul tinerilor cursanți este vitală și are multe beneficii pe termen lung. Am discutat de ce această formare timpurie este importantă pentru elevi și pentru societate în ansamblu. Depinde de voi să începeți să vă perfecționați educația financiară pe măsură ce creșteți. Pentru părinți, este timpul să începeți să vă educați copiii cu privire la finanțe.
Advertorial Cod 2869
Citiți principiile noastre de moderare aici!