„Aproape două ore, cu Senatul Univesităţii am încercat să clarificăm anumite lucruri care trebuie schimbate în lege”, a spus Andronescu, precizând că temele abordate sunt autonomia universitară, şcolile doctorale, statutul personalului didactic, repartizarea locurilor bugetate dar şi învăţământul preuniversitar, ca furnizor de studenţi.
„Am profitat de ocazie şi am avut o discuţie cu preşedintele Iona Mang, cu Biroul Judeţean PSD şi cu primarii care au putut să vină. „Nu cred că PSD e în situaţia în care ne vede toată lumea, de dezmembrare sau dezagregare. Departe de a fi în această situaţie. Cred că preocuparea şi puterea PSD stă în organizaţiile judeţene iar acestea sunt puternice şi, fără îndoială, ne pun în situaţia să clarificăm cât mai repede situaţia de la vârful partidului în ceea ce priveşte asigurarea conducerii în următoarea perioadă. Vom trece repede peste acest moment. Suntem un partid suficient de consolidat, şi din punctul de vedere al reurselor, astfel încât să putem merge mai departe cu guvernarea şi proiectele”, este mesajul său către colegii de partid.
Pedeapsă binemeritată
Faţă de tentativa de fraudare a examenului de BAC, Andronescu s-a poziţionat tranşant. „Frauda în educaţie este mult mai păguboasă decât cea din orice alt domeniu. Tânărul care învaţă ce e frauda la vârsta asta, duce flagelul toată viaţa lui. Ca urmare, sancţiunile mi se par binemeritate. Elevul trebuie să înţeleagă din şcoală că nu poate copia si că va fi evaluat după ceea ce ştie. Stiu că au fost echipe care au analizat înregistrările, vor decide în cunoştinţă de cauză”, este opinia sa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!