Poliția Rutieră poate dispune ridicarea mașinilor staționate neregulamentar pe trotuar, nu numai a celor staționate neregulamentar pe partea carosabilă. Până la promulgarea acestei legi, Poliția Rutieră nu avea dreptul, în interpretarea legii, de a ridica aceste mașini care blocau accesul pe trotuarele. Polițiștii puteau interveni doar în cazul în care autoturismul se afla pe carosabil.
[eadvert]
Cătălin Drulă, președintele USR, a inițiat proiectul în 2019 din cauza fenomenului deranjant și foarte răspândit de blocare a trotuarelor cu mașini. „Sunt oameni în vârstă, persoane cu dizabilități, mame și copii mici nevoiți să meargă pe carosabil pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de mașini. Au fost inclusiv cazuri grave când pompierii nu au putut ajunge să stingă un incendiu din cauza acestor autovehicule parcate ilegal”, a declarat Cătălin Drulă pentru Mediafax.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat această lege așteptată de majoritatea covârșitoare a primarilor din țară.
Trimite articolul
XSTRICA FRUMUSTE DE BMW IL FACE VARZA CINE PLATESTE DAUNELE MASINI ????
…si pentru asta ne-a trebuit 30 de ani sa vrem ordine ?
E lege, doar că rămâne doar scris, dar va fi aplicat sporadic, doar când va fi tematică specială de acțiune pentru așaceva și numai cu ajutorul PL. Legea e ambigua… încă și acum. Rămâne la latitudinea subiectivă al agentului care mașini parcheză ilegal.
Peste drum de autogara Decebal, în fața marketului mașinile parchează aproape până în perete astfel încât pietonii abia pot trece printre mașină și perete, unde mai pui că în zonă mai circulă și vârstnici cu cărucioare de cumpărături sau în scaune cu rotile, care nici nu încap. Ar fi bine dacă s-ar face din când în când controale și în acea zonă