Renovarea Bazinului Olimpic „Ioan Alexandrescu”, începută la scurt timp după izbucnirea pandemiei de Covid-19 în România, s-a efectuat cu multe întârzieri și tergiversări. Termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori, ajungându-se acum la situația ciudată în care durata reparațiilor se apropie de cea a construcției. Lucrările de renovare au fost demarate în luna martie a anului 2020 și aveau ca termen inițial de finalizare luna decembrie 2020.
[eadvert]
La ora actuală, renovarea se apropie de final. Dorina Bolojan, șefa Biroului Investiții din cadrul Primăriei Oradea, ne-a oferit amănunte despre stadiul lucrărilor. „În mare parte, lucrările principale sunt finalizate. După o pauză de sărbători, muncitorii s-au întors la muncă. Se lucrează acum la montarea balustradelor de la tribune și la părțile laterale din partea superioară a cuvei. De asemenea, se lucrează la punerea în funcțiune a tabelei de marcaj, care a fost adusă din Italia. Va trebui montat mobilierul din birouri și vestiare”, ne-a declarat reprezentanta Primăriei Oradea. Aceasta a explicat faptul că lucrările de modernizare au dus la o creștere a consumului de energie electrică a locației. Se așteaptă acum o intervenție a celor de la Electrica, pentru a asigura un spor de putere electrică instalată la Bazinul Olimpic.
În luna februarie
După lucrările de renovare, încălzirea locației se va face acum atât prin pardoseală, acolo unde este posibil, în special în zona birourilor și a vestiarelor, cât și prin calorifere, în zona tribunelor și a bazinului propriu-zis. Zona vestiarelor și a birourilor a fost reconfigurată, la fel și locul de acces al spectatorilor, care va fi prevăzut cu turnicheți. A fost schimbată complet copertina acoperișului, la fel și sistemul de ventilație și de iluminat, în întreaga locație. Cuva bazinului este în mare parte finalizată. Se mai lucrează la părțile laterale, în zona superioară. Block stat-urile sunt deja montate. Instalațiile de pompare și filtrare au fost schimbate. Vor urma diferite probe și testări, urmate apoi de umplerea cuvei bazinului.
Șefa Biroului de Investiții din cadrul Primăriei se dovedește optimistă în ceea ce privește finalizarea în întregime a lucrărilor și darea în funcțiune a obiectivului, unul dintre cele mai importante din infrastructura sportului orădean. „În opinia mea, stadiul de executare a lucrărilor este de 90%. Eu apreciez că prin luna februarie, lucrările vor fi finalizate, dacă nu vor interveni probleme neprevăzute”, a conchis Dorina Bolojan.
Antrenorul echipei de polo CSM Oradea, Dorin Costrăș, așteaptă cu nerăbdare reîntoarcerea în Bazinul Olimpic. „Noi suntem nerăbdători să putem juca din nou la Bazinul Olimpic, acolo unde echipa a cunoscut marile succese, începute în urmă cu 15 ani. Așteptăm reîntoarcerea la normalitate, pentru că acest bazin este casa noastră, a poloului orădean”, a afirmat Dorin Costrăș.
Trimite articolul
Xbravoooo,mare realizare,
altii construiesc km intregi de autostrada,stadioane ,spitale ,voi n-ati reusit o simpla renovare sa terminati la termen
nu aveti nici un pic de rusine pt aceasta performanta???
a fost ultima oara cand am votat aceasta gasca de impotenti
-
La noi se lucreaza incet ca se face de calitate, de asta se tot face Ciuperca de 5 sau 7 ani de la inceputul lucrarilor, si inca vreo 5 ani tot va face pe ea.
-
Cine naiba are nevoie de votul tau, vezi-tu de treabă cârcotaș ciumete ce ești că vorbești numai prostii.
-
De ce s-a renuntat la acoperisul mobil si nu s-a marcat culuarele din bazin? Carcotasule cu limba in fundul lui Bolo?
-
pupincuristule te doare undeva?
hai ca fac o internare la nucet pt tratament -
Noroc cu pupincuristi ca tine. Dupa limbaj tot din Birtin ai aterizat in metropola de beton
-
Alta lucrare tipic Bolojan. IEFTIN. Spuneti ca inainte bazinul avea acoperis retractabil, acum s-a renuntat la el ca sa fie mai ieftin. Si alta lucrare care merita sa stie lumea, Biblioteca de la Universitate, trebuia sa aiba aer conditionat, asa era proiectu, pe parcurs tot bolojan a renuntat la el, tot ca sa fie mai ieftin, dar atunci trebuia sa faca geamurile sa se poata deschide, ca erau proiectate fara deschidere ca ar fi trebuit sa aiba aer conditionat. Dar nu s-au facut sa se poata deschide ca sa fie mai ieftin.
-
Da. Vara e sauna ca nu se pot deschide geamurile.
-
Da.
Ca vara e plin de studenți studioși la biblioteca de la Universitate!!
Nu v-ar fi rusine, sa va fie!
Ca daca cauti cati dintre ei sunt la studiu prin biblioteca si cati la piscina ori pe terase la baute, constati ca procentul e de un singur student in biblioteca la 10 rezemati pe marginea barului de la terasă!!
Parca ar fi Biblioteca Universitatii Oradea ceva loc sacru de studiu asemanator cu cea de la Universitatea Oxford sau Standford, asa importanța ii atribuiți.
Nu-i nimeni aproape in ea vara pe caldura.
Pace si prietenie.
Ce aer ai nevoie in biblioteca daca tu esti cu femeile la barul de la piscina?
Că din astia studenti studioși are Oradea.
Si profesori șpăgari care sa ii treaca anul.
Nu stiu cum or fenta de acum incolo daca se introduce regula inregistrării filmate a examenului de licenta si a lucrarii de disertatie!?
Ca daca asta se va aplica pe bune, abia atunci probabil ca se va aglomera si pe Biblioteca. Da’ nu vara!!
La examene inregistrate trebuue sa si cam spui ceva.
Sa bați din buze, ca se filmeaza. Nu poate spagarul de prof sa povesteasca ptr. tine.
Nu ne-a fi usor!!-
Lingau postac de-a lui Bolo care nu vrea educatie. 8 clase si pe Borsului.
-
Sa-i sugi p&la, Cornel!
Daca e postac de al nu stii tu cui.
Ca uite, iti zic eu ca iti da voie daca te dezimfectezi si iti speli dantura cu buzele alea jegoase, inainte.
E bine asa, Cornel?
-
-
-
Sa ne asteptam sa cada acoperisul in bazin . Sigur Bolo si acolitii au facut calculele de eficienta maxima a lucrarii.
De ce s-a renuntat la acoperisul culisabil????? La apa nu vreti sa renuntati????? Sau la curent???
Eu nu inteleg un lucru pt cine investitii in bazine inot ? Nu pt ca sa mearga cati mai multi copii sa iubeasca sportul asta minunat ? Eu cred ca nu scumpiti de la un moment la altul de la 150/luna innotul la bazin olimpic la 250 ron /luna !!! La doi copii cum am eu ii 500 ron pe luna sigur nu ii obligatoriu sa ii duc dar nu ii obligatoriu nici sa avem reprezentant la olimpiada daca pornim asa pt un castig rapid pierdeti multi copii talentatii !!!! Sa va fie de rusine !!!!
-
Salut.
Demult era abonament cu intrare pentru familie ce cuprindea zilele de Sâmbătă și Duminică. Era preț rezonabil. Poate se va face dinnou. -
Sigur ca da !
Ca se si apuca multi copii de sport in zilele noastre!
Acum cateva zile am citit un articol in presa locală in care erau enumerate sectiile sportive cu disciplinele care erau la Clubul Crisul din Oradea in 1990.
Mai sunt 4 sau 5 din 25.
Si alea slab reprezentate.
La sport pe echipe.
90% din copii nostri sunt sedentari, stau proptiti in fata telefoanelor, tabletelor si a calculatoarelor, izolindu-se unii de altii.
Nici ca sa se joace jocuri cu alti copii nu mai stiu.
Si voi vorbiti despre investitii ptr. sport de performanta sau olimpiade ?
Parintii ii deprind sa nu faca un metru pe jos, ducandu-i si luandu-i la si de la scoala exact din fata portii institutiei cu masina.
Bicicletele sunt obiecte de decor prin magazine, sau prin casa scarilor ori prin subsoluri sau poduri.
Mc’Donalds are clienti fideli pe viața in acesti copii.
Povestea aia cu baiatul care invita fata in oras cu expresia: ” Vii sa bag un suc in tine ?” este azi actualizata cu ” Vii sa bag un meniu la Mc in tine?” .
Asa ca nu are rost sa pareti interesanți.
Un copil din 1000 daca practica un sport in care se depune un mic efort, dar si acel sport practicat este doar ca hobby.
Cei ce practica sport de performanta, se indreapta inspre sporturi renumerate ulterior.
Gen tenis,box, lupte MMA, fotbal baschet, handbal, polo, etc…
In functie de nivelul veniturilor achitate catre jucatori in fiecare din aceste activitati.
Atletism nu mai practica nimeni, ca e aproape complet nefinantat.
Si nici alte sporturi in care trebuie sa te antrenezi mult, sa depui efirt constant si sistematic.
Ca daca nu ies bani, placerea si ambitia de a practica un sport se moaie.
Iar parintii ii si conving de la bun inceput cam ce sa aleaga ca sa practice.
Daca tot fac efort, macar sa curga si banii ulterior.
Se numeste sport comercial.
Exact ca medicina pe care o practica azi doctorii, medicina comerciala care nu are nimic cu pasiunea sau cu juramantul.lui Hypocrate.
Asa ca…. , haideti sa nu mai fim ipocriti.
Nu avem nici o speranta de renastere a sportului de masa.-
Daca nu creezi infrastructura nu vei renaste nimic. Pt sport e necesara infrastructura si economie reala indiferent daca discutam de performanta sau de masa. Cert e ca trebuie. Ceea ce tu enumeri aici si vorbesti in numele parintilor este bazat doar pe un crez al tau nascut de undeva si fara nici o substanta practica sau reala. Referitor la subiect deoarece esti total pe langa discutia referitoare la bazin, DA, este o renovare de mantuiala, pe bani foarte multi, cu multe compromisuri in afara oricarui standard si intr-un timp foarte mare. Pe scurt, este o bataie de joc pe banii oradenilor.
Dupa cum ai reactionat, esti aceeasi persoana ce raspunde si in cazul bibliotecii fara aer conditiona.
Esti indoctrinat sau platit sa raspunzi, nu la subiect, doar sa distragi atentia de la problema pentru a salva aparentele. Se construieste muuult, scump si prost, totul e de fatada servind interese de grup sau personale pe banii oradenilor…se fura si se face o treaba de mantuiala fara nimic original.-
Eu zic ca te inseli.
Dar oricum tu crezi doar ce doresti.
Iar ca idee, priveste in jurul tau sa vezi zi de zi cati copii vezi la joaca in comun, uita-te cati sunt in salile de sport sau alergand prin parcuri ori pe biclete.
Apoi compara numarul lor cu cel al copiilor pe care-i vezi transportati de minim doua-trei ori pe zi de parinti cu masina, si nu in ultimul rand cu nr. copiilor pe care-i regasesti zilnic la fast food-uri.
Analizeaza, apoi calculeaza cu un minim bun simt, cam cum ar trebui sa fie raportul intr-o societate in care investitia in infrastructura sportiva sa fie si motivata sau motivanta.
Poate iti formezi un procent in minte dupa urma analizei, sa te gandesti cam cati copii ar trebui sa faca sport si cati fac in realitate.
Sport pe bune.
Nu doar sa participe la diverse ore din cauza ca mami cu tati ii umplu timpul liber in mod obligatoriu si cu lectii de pian, si cu lectii de dans, dar si cu ore saptamanale de baschet sau tenis.
Doar ptr.ca si copilul lui X sau Y face!
Majoritatea acelor copii efectueaza ore de sport ptr.ca le impun parintii.
Oricum, ei nu sunt intrebati daca-si doresc sau nu sa practice o anume ramura sportiva.
Degeaba sustii ca eu as fi nu stiu cum, sau ca sunt cu ceva reminiscente.
Coboara in iarba, discuta direct cu copii.
Sa vezi si sa auzi din gura lor direct adevarul.
Am avut in urma cu cativa ani o initiativa imoreuna cu un amic. Sa incercam sa formam grupuri de copii pasionati de biciclism, sa le insuflam pasiunea ptr. a pedala, de a hoinari, ptr. a face miscare, cu scopul de a se dezvolta fizic si mental corect.
Am abandonat dupa circa trei luni.
Am avut surpriza sa constatam ca 4 din 7 copii participau la aceste sedinte doar ptr. ca le erau impuse.
Universul lor era tot in camera proprie, in fata calculatorului, jucand tot felul de jocuri alaturi de prieteni de varste egale sau apropiate.
Si comunicarea nu era directa, 80% doar prin telefon.
Copii aia nu se cunoșteau foarte bine unii pe altii.
Ei erau parteneri de joc si se percepeau unii pe altii de cele nai multe ori ca inamici.
Inamici din jocuri electronice pe calculator.
Multi parinti au recunoscut ca ei se aflau in spatele deciziei de a-i indruma catre miscarea pe bicicleta.
I-au vazut pe odrasle ca nu fac nici cel mai mic efort fizic, ajungand sa refuze inclusiv mersul pe jos in plimbare.
Cam asta se intampla jos, la firul ierbii, domnule.
Sedentarism total.
Si mai spunem ca dorim sport de performanta, atunci cand chiar parintii isi folosesc relatiile ptr. a pregati motivari farse astfel incat copii sa nu participe nici macar la orele de educatie fizica din programa scolară?!-
Inteleg, dar pana la urma tot la infrastructura ajungem. Unde sa biciclesti in orasula acesta? si foarte importanta – in siguranta. Da este multa ipocrizie, dar atata timp cat nu se incepe de undeva, nu poti avea pretentia sa fie. Ideea este ca sportul de masa creeaza performanta si invers, du-te numai pana in Ungaria sa vezi bazine, piscine si populatie facad miscare. Este si o mare problema mare de mentalitate romaneasca. Cei de la putere in Oradea gen Bolojan si Birta stiu ce fac – spune cineva aici – PR la maxim. Afara e vopsit gardul si inauntru leopardul, unde se poate fura maxim? – in constructii. Oradea e suprasaturata – de 10 ani doar santiere interminabile, taxe crescute, economie ieftina si foarte multe interese vs bani. Poate mai avem nevoie si de sport, cultura, etc.
ps. nivelul de cultura a populatiei se poate masura si in ceea ce mananca…ei bine, Oradea este la nivelul de pizza la felie…departe, foarte departe de ceea ce vrem sa parem si ceea ce suntem in realitate.
-
-
-
Unde sunt marcarea coluarelor de inot pe fundul bazinului?
-
Alea costa. Trebuie facut ieftin totul. Poate il unple cu apa din canalizarea pluviala sa fie si mai ieftin
-
Atunci, daca asa se prezinta parintii, daca asa sunt copii, ptr. ce atata investitie din tot felul de fonduri europene sau proprii??
La ce ?
Ca sa fie folosite doar ptr. petrecerea de timp liber de catre unii sau altii cu relatii, in week end?
Sa se distruga incet iar ca sa avem unde cheltui iar alti bani pe renovari si modernizari?
Intreb ptr. un prieten, numa’.
De ce s a intarziat un an ?
Varza, o administratie varza, investitii zero pentru copii in acest super-oras.
Asteptam cu interes marea redeschidere si apoi inchiderea pentru renovari, la ce munca de mantuiala s-a facut si acolo probabil.
Am fost acolo la un meci de polo acum ceva vreme. Se fuma prin incaperi, o manea de organizare. Vai de Oradea. E un oraș de care numai PR-ul îi.
-
Nu uita ca sute de mii de lei se duc pe serviciul din primarie de imagine. Minciuna si manipularea prostilor e la cote maxime. Stie Bolojan sa-si faca reclama lui si Orasului. Din afara arata bine
Deci, cand se deschide pana la urma? Deja ii martie.