Împreună cu alți doi orădeni care studiază în Marea Britanie, vrea să implementeze la Oradea un proiect care se bazează pe practica din marile universități ale lumii. Acum, Iulian caută parteneri printre studenți.
Relație win-win
„Lotus Club Studențesc de Consultanță este o inițiativă prin care se dorește a se aduce împreună studenți și companii din colaborarea cărora apare o situație win-win.
Companiile au acces la perspective fresh de business, iar studenții pun în practică teoria învățată la facultate. De la start-up-uri la corporații, firmele nu pun niciun cent pe masă, ci aduc know-how și un caz real de discutat. Studenții aduc timp, viziune și execuție, dezvoltându-se profesional prin cazurile susținute.
Proiectul se bazează pe un model des utilizat în Vest, pe integritate, profesionalism, învățare de lungă durată și respect reciproc.
„Totul e construit pe dorința de a aduce împreună studenții interesați de economie și afaceri cu diverse companii care caută perspective fresh de business. Lotus este construit pe un model preluat integral din marile universități, unde numeroase cluburi de studenți intră în pielea unor consultanți juniori. În Oradea, intenția noastră este de a recruta studenți cu licență și cu master care să joace acest rol de consultanți, fiindu-le oferit training-ul inițial și pașii pe care să-i urmeze.
Recrutăm cei mai motivați și adaptabili studenți, astfel încât să creem o situație de win-win: studenții să aibă acces la dezvoltare profesională pe bune, un loc unde să aplice teoria de la facultate, iar companiile au acces la tinerele talente, întârindu-și brandul de angajator”, explică Iulian Păvăl.
Studenții parteneri sunt cei care modelează, adaptează și conduc toate activitățiile Lotus. Ei au rolul de a pune bazele inițiativei în Oradea, și de a construi planurile organizaționale, procesele de lucru și procedurile interne ale clubului.
LOTUS pune accent pe recutarea holistică, pe baza calităților și trăsăturilor de caracter; experiențele și calificările profesionale sunt necesare unui mediu de lucru, dar trăsăturile unice ale persoanei sunt cele care fac diferența.
„Am adoptat un proces de recrutare destul de strict, menit să identifice candidații care se potrivesc profilului de student consultant sau de student partener, adică cei responsabili de creșterea și administrarea Clubului.
Căutăm companii partenere care să fie un partener de cursă lungă și care să furnizeze un caz real asupra căruia studenții să poată lucra. Momentan, funcționăm fără scop de profit, dar, în funcție de dezvoltarea inițiativei, nu vom refuza intrarea pe piața «reală»
Candidații și firmele interesate de această inițiativă ne pot vizita pe Facebook și ne pot găsi la office@lotus-consulting.club”, explică Iulian Pavăl.
De la Gojdu la Luigi Bocconi
Iulian Pavăl a fost un adolescent extrem de prezent și implicat în toți cei patru ani de studii de la „Gojdu”. A fost voluntar pentru Luftansa, singurul român, unul dintre cei mai tineri consultanți pe probleme de legislaţie aviatică.
A fost membru în Consiliul Județean al Elevilor și a participat la Camp Kennedy, un program sponsorizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și coordonat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională – România, un program dedicat liceenilor vizionari, creativi, implicați, care avea ca obiectiv dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active în rândul participanților.
E student la Milano, la Universita Bocconi, universitate cotată printre primele 25 cele mai bune instituții în lume în domeniile economie, econometrie, contabilitate și finanțe în ultimele QS World University Rankings. Iulian ne-a împărtășit impresiile despre primul an petrecut în această celebră universitate. „Am încheiat deja primul an de student. A fost și încă este o provocare reală pentru mine, întrucât mutarea la Milano, într-un cămin universitar a fost probabil dușul rece de care aveam nevoie în ceea ce privește dezoltarea mea personală. Am locuit cu alți 3 studenți italieni, mai mari decât mine, de la care am învățat să gătesc pastele în modul autentic italian!
În programele de licență ale Universității Luigi Bocconi, se realizează grupe de aproximativ 120-140 de studenți, cam 60% din efectivul universității fiind italieni. Predarea se face în engleză, iar toate materiile înglobează aspectul internațional. Fie că era microeconomie, drept privat sau matematică, toate materiile îți prezintă diferite versiuni ale unei probleme, astfel încât să-ți poți forma o imagine compatibilă cu un cetățean global.
Toate materiile sunt predate de profesori cu experiență reală în spate, niște profesori extrem de deschiși față de studenți și pentru care experiența de învățare primează titulaturii academice.
Din punct de vedere al examinării și al perfomanțelor academice, competiția este extrem de mare, iar pregătirea trebuie să fie temeinică. Considerând că studenții provin din Germania, Franța, Turcia, SUA, Rusia, etc., fiecare are un alt parcurs al vieții și capacități diferite de învățare, dar asta este frumusețea de la Bocconi.
Azi pot să merg la cafea cu colegii mei italieni, mâine să învăț cu colegii din Germania și în weekend să merg la Lacul Como cu alți colegi din alt colț al lumii. Adaptarea la acest mediu este ușoară dacă reușești să ai o minte deschisă, dacă ești un bun comunicator și reușești să gândești la scară globală.
Așa cum am reușit să preiau modelul Lotus de la alte asociații studențești de la Bocconi, la rându-mi fac parte dintr-o asociație specifică de investment banking, în zona de fuziuni și achiziții. Există peste 80 de asociații la Bocconi, de la B.wine (cei pasionați de vin) până la WiB (femei în business)”, a povestit Iulian Pavăl.
Citiți principiile noastre de moderare aici!