Serbarea a început într-o notă solemnă prin intonarea Imnului de stat al României, apoi cele mai tinere vlăstare ale comunei, preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit, Hidișelu de Jos, pregătiți de doamnele educatoare Ioana Serac și Mihaela Șipoș, au urcat pe scenă îmbrăcați în minunatul costum popular și, cu emoție, au prezentat o șezătoare, recitând poezii, rostind ghicitori și interpretând cântece populare și patriotice.
Elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Hidișelu de Sus, director profesor Elena Moza, coodonați de profesor Călinescu Anca, au interpretat atât cântece patriotice cât și câteva pricesne pre și postpascale. De asemenea, în aceeași temă a Centenarului României, elevii au avut ocazia să-și prezinte într-o expoziție vie cele 100 de lucrări plastice ce întruchipează chipuri ale unor personalități politice și bisericești, ce au marcat de-a lungul timpului istoria țării noastre. Un moment cu totul înălțător l-a reprezentat recitalul elevei Oana Berdie, de la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu”, Oradea și fiică a satului, precum și al elevei Jurcuț Casiana, care au încântat audiența cu frumoase pricesne și alte cântece populare.
Grupul folcloric al școlii,,Florile Hidișelului”, condus de intructorul de dans popular George Șimon, a marcat bucuria primăverii și a tradiției noastre românești printr-o suită de jocuri populare.
Aflați în mijlocul enoriașilor, preoții parohi ai comunei, Roman Bereteu, Eugen Hercuț, Florin Pele și Marian Boța au primit din partea școlii câte o diplomă de recunoașere a sprijinului acordat elevilor și cadrelor didactice la diferite manifestări culturale, precum festivaluri de colinde ori pricesne. Toți elevii participanți la serbare au primit din partea preoților parohi daruri dulci, cărți de rugaciune sau icoane.
Mulțumim pe această cale școlii, bisericii și primăriei comunei pentru sprijinul acordat în buna desfășurare a momentului artistic.
Prof.Călinescu Anca
Citiți principiile noastre de moderare aici!