Începând cu această lună, Dume a revenit la șefia Administrației Bazinale de Ape Crișuri, în funcția de director general, luându-i locul înlocuitorului său de până acum, Sorin Guler. „Am ocupat funcția de la nivel național, cu detașare. Am avut o discuție cu directorul general, în urma căreia am convenit să nu mi se mai prelungească delegația. În 30 septembrie mi-a expirat detașarea și nu s-a mai prelungit”, ne-a declarat Dorel Dume.
Trio PSD, la Crișuri
În locul lui Dume, a fost adus ca director adjunct șeful ABA Mureș, la dorința directorului mare al Apelor Române, Victor Sandu.
O dată cu revenirea lui Dume la ABA Crișuri, se reîntregește echipa de consilieri județeni PSD plasată acolo de liderul filialei, Ioan Mang. Dorel Dume este director general, Valentina Țoța (fostă Butișcă) este director pentru dezvoltare și investiții, iar Florian Oros este directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bihor, din cadrul ABA Crișuri. Toate trei sunt posturi bine plătite, cu salarii de mii de euro.
„Unul dintre obiectivele mele a fost să găsim o sursă de finanțare pentru Barajul Leșu, deoarece era o lucrare fără sursă de finanțare”, afirmă Dume, despre mandatul său de la șefia Apelor Române. Revenit la ABA Crișuri, Dume are contract pe perioadă nedeterminată. De altfel, și actualul președinte al Consiliului Județean, Pásztor Sándor, și-a suspendat postul de director tehnic adjunct la ABA Crișuri, post pe care va putea reveni, după încetarea mandatului la șefia Județului.
Prin 2022. Sau 2023? Poate 2024….
Din păcate, în ciuda bunelor intenții enunțate de către Dorel Dume, lucrările la Barajul Leșu șchiopătează. După ce în 2015, barajul fusese golit, văduvind întreaga zonă turistică de superba întindere de apă, anul trecut, în septembrie, ministrul Apelor, Ioan Deneș, vizita locația, ocazie cu care se dădea drumul la lucrări. Însă, de atunci, se lucrează și nu prea. De aceea, termenul inițial de finalizare a lucrărilor, în 2021, s-a prelungit până în anul 2022.
„Lucrarea este în execuție. S-a refăcut o parte din proiectul tehnic, datorită faptului că au apărut aspecte neprevăzute, din perioada derulării execuției. Ce s-a modificat? Partea de foraje cu ciment. Din cauză că se constatau pierderi, s-a găsit soluția de a impermeabiliza barajul. Sigur că va întârzia punerea în funcțiune. Inițial era 2021, acum vorbim despre 2021 – 2022. Suntem conectați și dependenți de alocarea de resurse financiare. Circa 27 milioane de lei + TVA este valoarea totală a proiectului. S-a și stat, dar s-a și lucrat. Anul trecut, s-au decontat aproximativ 3 milioane de lei. Anul acesta se dă tot cam atât”, s-a exprimat Dume.
Din explicațiile sale întortocheate, înțelegem tot ce este de înțeles în legătură cu acest proiect de reabilitare a infrastructurii de apă din Bihor. Și anume că Guvernul de la București este incapabil să administreze țara, în mod eficient.
Altfel, același Dume se laudă cu faptul că, din cele peste 100 de cantoane pe care le administrează ABA Crișuri, s-au reabilitat două treimi… Cu avantajele de rigoare. „Nu le puteam lăsa așa, că erau deja lăsate în paragină”, afirmă Dume, revenit la… matcă!
Trimite articolul
XNiste nenorociti cu burtile cat butoiul, cefele de porc pe ei, niste taranoi care ragaie mici si bere de dimineata pana tara proptiti in functii publice pe banul prostului de rand. Ce asteptari sa ai de la acesti derbedei batuti de soarta cu suflete sarace?
Sambata am fost acolo chiar pana la baraj jos . Nu s-a lucrat absolut nimic . Au montat o pompa sa scoata apa de la baza barajului in rest nimic
Ma ciumatilor, de 30 de ani jefuiți tara asta.
Și ce a lăsat Ceaușescu ați furat, vă pricepeți doar la vrăjeli despre pensii și salarii.
27 milioane de lei + TVA se construia un nou baraj.
La aceasta firma ABA Crisuri se acopera unii pe altii de ani de zile, indiferent ce partid a fost la Guvernare. Acolo, angajatii sant rude intre ei, fini, veri, etc…, cred ca si femeia de serviciu e fina cuiva din conducere. Gunoiul de acolo nu are loc sub pres !!!
Despre cefele late de care zice mai jos Alec :
Sunt niște mistreți crescuți cu mici și bere care au ajuns acuma , prin smecherii și furaciuni. la wiski și caviar.
Problema e ca nu știe cum să bea wiski. Il bea cu halba, iar caviarul îl mănâncă cu muștar..
Bine ca bani pt noul sediu construit pe strada Atelierelor sunt bani, sediul din Oncea a devenit neincapator( toata lumea stie ca la Apele Romane sunt cel putin de 3 ori mai multi angajati decat ar trebui( chiar ei spun asta)). Pt asta exista bani, pt casele de protocol si tot felul de acareturi facute prin judet sunt bani, masini schimbate tot la 3 ani sunt bani. Asta insemna sa fii un parazit al statului, aici se duc banii din buget. Ei toata banii pe cu totul altceva , ce nu are legatura cu apele.
pe trantorii astia ii protejeaza mang mincinosul!!