Mâinile se mişcă cu îndemânare prin părul „clienţilor”, care stau cuminţi în scaune. S-a dat startul competiţiei celor mai talentaţi elevi, gata să aranjeze frezele colegilor în trendurile lui 2016. În cadrul programului „Şcoala altfel”, elevii de la specializarea „Estetica şi igiena corpului omenesc” de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea şi-au dat proba măiestriei.
Ei s-au întrecut în a realiza frizuri şi coafuri la modă. Andrei Mărcuş este în clasa a XI-a, iar „clientul” lui e fratele său de 12 ani. Cei doi nu se află la prima experienţă în hairstyling împreună. „Eu îl tund tot la patru zile, fiindcă aşa cere acest trend. Filozofia frezei e că părul e tot mai scurt pe măsură ce urcă înspre creştet, unde e lung… Este o frizură pe care puţini din oraş o fac, se execută cu briciul, maşina şi pieptănul. Această freză se cere foarte mult în saloanele din oraş. Îmi place parcă mai mult să tund în condiţii de stres, de competiţie, e adrenalină. Priveşti ce face colegul de lângă tine şi vrei să dai mai mult decât el”, spune Andrei.
Profesoarele Luminiţa Abrudan şi Maria Morgovan au iniţiat această competiţie pentru a le arăta orădenilor că la Colegiul „Mihai Viteazul” se învaţă, pentru a-i promova pe elevii specializării „Estetica şi igiena corpului omenesc”, acolo unde se formează viitori specialişti în cosmetică, manichiură-pedichiură şi frizerie-coafură. Liceenii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a au fost provocaţi să dea frâu liber imaginaţiei, punând în practică tehnicile învăţate, în materie de freze pentru bărbaţi și coafuri pentru femei. Astfel, la „saloanele” destinate doamnelor am descoperit coafuri ce au la bază împletituri care mai de care mai sofisticate, dar şi un coc în formă de trandafir, destinat mai degrabă defilărilor pe catwalk sau prezentărilor. „Scopul nostru este ca elevii să-şi fixeze competenţele dobândite în cursul anului şcolar, să-şi dezvolte aptitudini noi, să înveţe lucrul în echipă” , a precizat Luminiţa Abrudan.
„Noi îi învăţăm pe copii tehnicile de bază, frizura nemţească, cea englezească. La rândul nostru, ne specializăm continuu, participăm la seminarii. Participăm cu copiii la concursuri, pentru că intenţia noastră este ca ei să-şi dezvolte tehnicile de lucru şi imaginaţia. Dorim să mulţumim conducerii şcolii pentru că ne susţine, cu adevărat, în toate activităţile”, a spus doamna Maria Morgovan, profesor-maistru la laboratorul de Estetică. În concurs s-au înscris şi eleve care au realizat machiaje şi lucrări de manichiură. Munca elevilor a fost apreciată şi de directorul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, profesorul Ruben Filimon, care este atent la evoluţia elevilor şi participă activ de fiecare dată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!