„Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Primăria Bratca nu s-a înscris în proiectul privind înfiinţarea de cămine de vârstnici cu finanţare de la bugetul de stat”, spune şeful DSP Bihor, Marius Pârcioagă.
Condiţiile necesare pentru înfiinţarea centrului de permanenţă este ca autoritatea locală să pună la dispoziţia medicilor de familie o parte din clădirea fostului centru de sănătate sau spaţiu în clădirea unde funcţionează cabinetele medicilor de familie. Aceasta se poate realiza doar printr-o hotărâre de consiliu.
„În prezent autorităţile locale din comuna Bratca nu par a avea o determinare pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare în unitatea administrativ-teritorială, hotărârea consiliului local privind alocarea spaţiului pentru un centru de permanenţă este departe de a fi aprobată”, se arătă într-un comunicat remis redacţiei de DSP Bihor.
„ În condiţiile în care descentralizarea asistenţei medicale a devenit un pilon central al sistemului de sănătate din România, considerăm că autorităţile locale trebuie să accelereze ritmul de înfiinţare a unor unităţi ce acordă servicii medicale populaţiei din teritoriul de competenţă. Sprijinul acordat de D.S.P. Bihor autorităţilor locale este complet, în limita competenţelor stabilite de legislaţia în vigoare; preocuparea instituţiei noastre pentru creşterea accesului populaţiei la serviciile medicale este constantă”, a precizat Marius Pârcioagă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!