„În urma realizării analizelor apei din fântânile arteziene ale comunei Tulca, Direcția de Sănătate Publică Bihor ne informează că apa fântânii «La Morcovu» prezintă neconformități (conține amoniac și mangan peste limitele normale) și nu este potabilă.Va rugăm deci să nu mai folosiți apa de la fântana «La Morcovu» pentru gătit și pentru băut”, anunță Primăria Tulca.
Conform documentului semnat de directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bihor Daniela Rahotaă, apa „prezintă neconformități la parametrii amoniac și mangan.” Manganul produce pete maro închis sau negre si afecteaza obiectele sanitare Amoniacul apare în apă cel mai frecvent în zonele agricole, acolo unde se folosește sub formă de îngrășământ.Cu toate că amoniacul este iritant pentru tractul respirator, numaărul limitat de studii care au fost efectuate nu prezinta nici un efect negativ pe termen lung. Nu exista nici o dovada, de exemplu, ca amoniacul poate cauza cancer.
[eadvert]
Amoniacul este dificil de îndepărtat din apă. Stațiile cu zeolit ce se regenerează cu sare sunt „antidot” pentru amoniac recomandat de specialiști.
„Ar trebui făcută analiza și la apa din Căuașd plină de nămol și cu rugină. Aducem apă de băut din Tulc”, anunță Maria Opris o localnică din comună. Primăria spune însă că „apa din Căuașd este testată și are analizele în regulă”.
Trimite articolul
XOAMENI FOARTE SLABI LA CONDUCEREA COMUNEI
-
Hai sa inchidem toate izvoarele din bihor , Osorhei Inchis ; Tulca inchise , asteptam Salonta , Homorog si Inand ,…..
-
Nu-i o problema.
Mai dispar din pocaiti.
Ca geme comuna Tulca cu satele apatinatoare de extremisti pocaiti penticostali si baptisti.
Mai trec din ei hotarul, dau coltul.
Se mai împutineaza numarul celor care se înmultesc cel mai mult dupa țigani in judetul Bihor.
Nici o pierdere.
Au grija fratii si surorile sa procreeze altii, rapid!! -
Comuna Tulca in ultimii 20 de ani nu a avut persoane mai competente decât actuala conducere. Suntem mândri de primarul și de viceprimarul pe care îi are comuna noastră și le mulțumim pentru tot efortul depus in activitatea pe care o desfășoară de un an de zile.
Finanțat de Guv. României şi UE, daţi expres drumul la controale pentru analize în tor judeţul,
Nici in Oradea nu e! Umpli o oala, pui capacul si a doua zi golesti incet oala. Raman sedimente.