Este vorba despre elevii aflaţi în Reţeaua partenerială 9Turism unde sunt parte şi elevii de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea.
„Împreună pentru elevi, împreună pentru turism!” este denumirea activității derulate de Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti” din Timișoara, în cadrul proiectului Erasmus „Support to European Quality Assurance in Vocational Education and Training National reference points” – Rețeaua partenerială 9 Turism la care a participat, miercuri, 24 februarie 2021, şi echipa de proiect a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea.
[eadvert]
Gândită inițial ca o activitate față în față, aceasta activitate din cadrul Rețelelor parteneriale R 9 TURISM, s-a adaptat și ea situației cu care ne confruntăm de aproximativ un an de zile, iar lansarea invitației de participare și tematica abordată a determinat participarea în mediul online a unui număr considerabil de invitați: parteneri ai rețelei, cadre didactice, elevi, absolvenți, reprezentanți ai autorităților și ai mediului de afaceri. „Cuvintele cheie au fost «turism» și «împreună», fapt care a determinat ca pe tot parcursul activității să împărtășim experiențe numeroase, să ne bucurăm de rezultatele elevilor si absolvenților școlii urmărind traseul lor profesional, să descoperim frumusețea orașului turistic Timișoara prin ochii elevilor care au realizat un vlog de prezentare. Nu au lipsit surprizele dulci de Dragobete, pentru că ziua aleasă a fost ziua de 24 februarie, sărbătoarea iubirii la români. Pentru că în cadrul liceului elevii exersează competențe antreprenoriale, de comunicare, lingvistice, digitale, fiind încurajată creativitatea și munca în echipă, prezentarea unui model de firmă de exercițiu în domeniul turismului, Hotel-Şcoală, a demonstrat pregătirea multilaterală a viitorilor profesioniști în domeniul turistic”, spune prof. Florina-Mariana Spălățelu, directorul Colegiului Economic „Francesco Saverio Nitti” din Timișoara.
„Banatul este o zona a țării încărcată de tradiție, istorie, cultură, cu o poziționare geografică favorabilă turismului, fapt ce determină identificarea mai multor tipologii de turism, un loc aparte ocupându-l turismul religios”, a explicat Simona-Violeta Ardelean, coordonator proiect Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Oradea. Domnia sa spune că sunt chestiuni propuse de elevi care s+au materializat. De exemplu, „Drumul vinului”, prezentat de elevi, face deja parte din oferta agențiilor de turism zonale, turiști de pretutindeni fiind interesați de această ofertă inedită.
Nu au fost ocolite discuțiile referitoare la problemele actuale din turism sau nevoile existente în această ramură a economiei, Membru al Asociației Liceelor Hoteliere si de Turism din România+ alături de CT Mihai Viteazul, – ARLIHT și coordonatoare a Rețelei parteneriale 9 turism la nivel național, Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti” este o instituție de educație care promovează și sprijină prin activitățile și implicarea sa turismul. „Se pot face lucruri minunate pentru turism împreună cu elevii și lucruri extraordinare pentru elevi și comunitate prin turism!”, spune prof. Florina-Mariana Spălățelu, directorul Colegiului Economic „Francesco Saverio Nitti” din Timișoara.
În cadrul proiectului EQAVET, Reţeaua parteneriale 9 – Turism este formată din unitățile de învățământ: Colegiul Economic ,,Francesco Saverio Nitti” din Timişoara – coordonatorul rețelei, Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul” din Oradea, Colegiul Economic ,,Hermes” din Petroşani, Colegiul Economic Viilor, Colegiul Economic ,,Costin C. Kiriţescu” şi Colegiul UCECOM ,,Spiru Haret” din Bucureşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!