Lucrările de modernizare a drumului județean ce leagă Beiușul de Stâna de Vale sunt aproape finalizate, stadiul ajungând la peste 95%, potrivit lui Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
„În aceste zile se toarnă ultimul strat de asfalt, cel de uzură, pe o lungime de 7 km, între Beiuș și Budureasa. De la Budureasa și până aproape de Stâna de Vale lucrările de asfaltare sunt finalizate. Până săptămâna viitoare se va finaliza asfaltarea drumului, urmând ca apoi să se realizeze și racordarea cu drumurile comunale adiacente”, a scris Bolojan pe Facebook.
Sursa citată a transmis că în a doua jumătate a lunii iulie vor fi trasate marcajele, montați parapeții de protecție și semnalizările, lucrările urmând a fi recepționate la începutul lui august.
[eadvert]
Reabilitarea drumului Beiuș – Stâna de Vale face parte din proiectul Drumul Apusenilor, finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Pe teritoriul județului Bihor drumul are o lungime de peste 56 de km, din care: 13 km, de la Valea Drăganului și până la Remeți, finalizat în august 2021, și 43 km, de la Coada Lacului (Remeți), prin Stâna de Vale, până la Beiuș.
Lucrările, pe teritoriul județului Bihor, sunt executate de SC Drumuri Orășenești în asociere cu MBS Group din Turda, Aquacons din Oradea şi D’Agostino Angelo Antonio Construzioni Generali. Valoarea totală a proiectului este de peste 146 de milioane de lei.
Sectorul de drum de pe teritoriul județului Cluj a fost finalizat și inaugurat în mai 2023. În județul vecin, în cadrul proiectului, au fost modernizate drumurile județene DJ 764B și DJ 108K.
„Avem un traseu complet modernizat, foarte spectaculos, cu un imens potențial turistic, care traversează una dintre cele mai atractive zone din Munții Apuseni. Felicit echipa de implementare a proiectului și antreprenorul lucrărilor pentru reușita investiției”, a transmis atunci președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
În Cluj, lucrările, care au costat 132 de milioane de lei, au fost demarate în martie 2020 și s-au finalizat în decembrie 2022. Ele au fost realizate de SC Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA și au fost supervizate de SC Search Corporation SRL.
Trimite articolul
XPăcat ca drumul se oprește la întrarea în Stana: de acolo incolo, off road..
Sper că realizați cât sunt plătiți ,,caboratorii” care de fapt lucrează