Constructorul realizează acum ultimele lucrări de detaliu, astfel încât, în zilele următoare, se va face recepția drumului Dobrești – Vârciorog, a anunțat Consiliul Județean Bihor.
„Sectorul de drum modernizat are o lungime de 16,56 kilometri. Înainte de reabilitare, partea carosabilă era la nivel de piatră. Constructorul a realizat 6 podețe noi, a consolidat alte 7, iar de-a lungul drumului, în mai multe zone, au fost realizate lucrări de artă, ziduri de sprijin din beton, gabioane și amenajare torenți. Drumul străbate o zonă montană, astfel că sunt mai multe porțiuni de serpentine, cu pante de înclinație variabilă”, se precizează într-un comunicat al CJ Bihor. Proiectul „Reabilitare și modernizare DJ 767 Dobrești – Vârciorog, Sector de la km10+940 la 27+500” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L. 1).
Valoarea lucrărilor este de 32,4 milioane de lei. Lucrările sunt realizate de firma SC Carier SRL Marghita, iar ordinul de începere al lucrărilor s-a dat în 18 iunie 2018.
Trimite articolul
XDe ce il ingusteaza in halul asta, e aproape la lita cat incape o masina. Chiar e legal, nu exista norme de latime minima a benzii de circulatie?
-
Latimea benzii de circulatie se realizeaza peste tot in lumea asta in functie de modelul de drum.
La noi una este drumul national, alta a drumul judetean si altceva drumul comunal.
Latimea benzii oricum respecta in latime dimensiunea maxima acceptata la masinile inmatriculate in Romania.
Doar ca nu mai ramane lateral atat de mult spatiu care sa iti permita sa rulezi cu viteze mari.
Este conceput ANUME la aceasta dimensiune ptr.ca soferii sa conduca in regimul uni drum judetean. Nu cu vitezele maxime admise pe drumurile nationale (europene).
Deci prima data informeaza-te ce fel de drum este, apoi ruleaza pe el in functie de asta.
Sau era mai bine cand era de pietris si povarnis?
Ca atunci era suficient de lat ptr.o singura masina, nefiind cu linie de separatie ptr.doua benzi.-
si se stie bine ca la noi nu se respecta limita de viteze, si asa il faci ca sa inviti la accidente, mai ales in zona curbelor unde e de ajuns sa tai cu 10cm axul si scrie accident. Excat asa se ingusteaza strazile si in oras, unde incapeau lejer 2 camioane acum de abia incap 2 masini mici.
-
-
Cum spune si Marshall, normele exista si difera pt. fiecare categorie de drum. Viteza de proiectare pt. un drum judetean de munte poate varia intre 40 si 60km/h. In mod exceptional, pe sectoare de drum montan expuse unor conditii grele de mediu, viteza de proiectare se reduce la 30-50 km/h. In conditiile date, latimea minima normata a unei benzi de circulatie este de 2,75m. Din motive de costuri, probabil ca ai nostri decidenti aleg mereu incadrarea in minimul prevazut de normative.
L-am vazut pe YouTube filmat din drona arata foarte bine. Cautati pe YouTube DJ767 Dobresti Varciorog