Până se va aplica decizia ca asimptomaticii și cei cu forme ușoare să fie tratați acasă, de medicii de familie, în spitalele bihorene se fac permutări de secții și cadre.
[eadvert]
Directorul medical al Spitalului Gavril Curteanu, unitate principală Covid din Bihor, a declarat luni pentru JB&Bihon că s-a decis deschiderea unei noi secții cu 25 de paturi, la etajul IX, tot pentru cazuri de coronavirus.
Medicul a informat că au luat Covid și medici și asistenți și brancardieri, toți angajați la Curteanu, dar că, mai mult ca sigur, aceștia nu s-au contaminat în spital.
Întrebat dacă personalul medical și nemedical dacă rezistă valului continuu de internări, directorul medical de la Curteanu a declarat: „Nu contează dacă și cât suntem de obosiți. Oamenii trebuie să aibă încredere în noi că lucrăm și că facem tot ce depinde de noi”.
Încă de la jumătatea lunii octombrie, coordonatorul județean a spitalelor de stat din Oradea și județ, dr. Gheorghe Carp, a anunțat că nu e problema nici de paturi și nici de personal, în sensul că se pot aduce cadre medicale din județ la spitalele asaltate de Covid, la fel, diferite secții din județ se pot transforma în compartimente Covid, dacă numărul celor ce necesită tratament în spital va crește prea mult.
Luni, la Spitalul Curteanu erau internați 341 oameni, cu șapte mai mult decât în ziua precedentă. Din totalul celor 341 de persoane internate luni după-amiaza la Curteanu, cu suspiciune și manifestări de coronavirus respectiv confirmați ci Covid, 24 erau la Reanimare.
De duminică și până luni, s-a mai înregistrat un singur deces: o femeie cu vârsta de 58 de ani, internată în stare gravă la secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Curteanu.
Trimite articolul
XFantastic…..pentru acele salarii de 5-6-7000 Ron sa mai si lucreze….???? Oare angajatii di fabricile din parcul industrial nu sunt obositi ? Si acolo se lucreaza pentru bani marunti si fara sanse la “atentii” in buzunare.
-
Citizen de coada vacii, un medic are doar vacanțe de iarnă cam cata școala are neamul tău de vacari…iar responsabilitate ce sa mai compar, medicul se luptă să salveze viața unui om iar tu fugi după vaca scăpată din ocol…
-
A plecat mama ta la camionagii si nu ai ce f@te prostule….??? Fa o laba trista si baga un sandvis cu parizer.
-
Citizen de coada vacii, ți-am pregătit ce ai cerut. Poftă! P.S. L-am făcut cu veselie, fără condimente! Papă tot.
-
-
Ha, ha, ha. Care 5-7000.Asta e valabil pt asistente și brancardieri. Nici un medic nu are salar sub 10000 și se ajunge și la 20000.
-
Sa ajungă și sa treacă de 10000 sau 20000, ca să nu mai plece în Anglia unde un medic de familie “prost plătit” câștiga £100 000. Ca atunci când ai nevoie de doctor sa te trateze, sa ai cine sa te trateze.
Lasă ca vin greii…cititori bihon, care stau acasă și joaca PlayStation 12 ore pe zi, sa ne zică cum e treaba cu doctorii ăștia prea bine plătiți
-
Cine a fost sau este aparținător al unui pacient, stie foarte bine cum stă treaba cu băieții și fetele in alb.
Mai curge multă apă pe Criș până când se vor schimba obiceiurile sau hai să le spunem…tradiții.-
Foarte buni la comentarii, de ce nu mergeți voluntari daca sunteti atat de tari in clont?
-
Tu cand ai probleme cu un mecanic auto, un dascal, sau un medic, pt ca nu-si fac treaba calumea, sa intelegem ca tu imediat te oferi voluntari in locul lor? Ai terminat 10 facultati diferite pt a face voluntariat in orice profesie?
-
Da ce ei voluntariat fac acolo?primesc ei bani seriosi acolo,iar pentru 200 de milioane plus șpagă noastră ceea de toate zilele,crede-mă că toți am sta pe acolo!!!!
-
-
adevarat, nici daca le dai 10 mii de euro slar nu se pot dezobisnui de primit plicuri cu bani de la amarati 🙁
-
-
Dane, iaca a aparut un greu de la playstation. Eu am fost in spitalul ala in 2018 si pot sa spun ca s-au comportat exemplar. In frunte cu dl doctor Burta, dl si doctor Dejeu care fac parte din cei care mi-au salvat viata. Sectiile in care am fost internat erau organizate exemplar si oamenii s-au comportat total profesionist. Eu nu am cunoscut pe nimeni cand am ales spitalul Curteanu si nu am avut nevoie de absolut nici un fel de spaga, s-au ocupat de mine in cel mai profesionist mod, toti. O singura data am putut sa dau o cafea unei asistente. Nu vreau sa zic ca nu primesc bani de la nimeni, mai ales ca unii chiar nu se pregatesc pt spitalizare si creeaza dificultati dar va zic sincer ca nici unul de acolo de la brancardieri la medici nu erau interesati de spagi, cu atat mai putin sa conditioneze vreun act medical de spaga asta. Si erau vesnic cu zambetul pe buze si doritori sa isi faca treaba. Nu am decat cuvinte de lauda impreuna cu colegii de camere cu care am vorbit, nu am gasit decat lucruri bune. Evident sunt si chestii legate de dotare si acomodare care mai trebuie imbunatatite dar per total s-a apropiat enorm de mult de cum cred eu ca trebuie facuta medicina. Si ma bucur foarte mult ca dl Burta e acum director in spitalul ala, un om care pe mine m-a impresionat. Sper sa-si continue toti treba pe care am vazut-o eu acolo ca sunt pe calea cea buna.
Otilea, iar ai dat cu gramatica de gard! Adică Carp e coordonator județean a spitalelor…greu, și pupingurist și ușor agramat, dar ăsta e trendul, partidul e în toate. Chiar și în Otilea