De la achiziţia aparatului s-au făcut 166 de testări, trei au fost pozitive. Cadrele medicale testate sunt toate negative.
Ieşit în conferinţă de presă alături de primarul Ilie Bolojan, coordonatorul spitalelor din judeţ, Gheorghe Carp, a anunţat că Oradea va cumpăra un al doilea aparat de testare PCR real time, pentru că a primit acordul Ministerul Sănătăţii pentru asta.
Medicul coordonator a spus că “în trei zile, de când avem aparatul, am testat mai mult decât în trei săptămâni, anterior, pe relaţia cu Clujul”. Aparatul a făcut 166 de testări, dintre care trei au ieşit pozitive, pecineţii infectaţi sunt internaţi la Infecţioase.
Carp a mai spus că au fost testate 65 de cadre medicale “din prima linie” şi că toate testele sunt negative, niciunul nu este contaminat.
Oradea va cumpăra un al doilea aparat de testare PCR real time, cel mai probabil până la finalul lunii aprilie va fi funcţional, Carp spune că “am primit o fila de buget de la Ministerul Sănătăţii” pentru aceasta achiziţie.
Cu aparatul existent, săptămâna aceasta s-au făcut 100 de teste pe zi, săptămâna viitoare se va ajunge la 150 de teste pe zi şi în două săptămâni se va ajunge la capacitatea maximă, de 200 de teste zilnic.
Teste rapide la UPU
Coordonatorul spitalelor a mai anunţat o noutate: toţi pacienţii cu simptomatologie de boli infecţioase sau coronavirus care ajung la Urgenţe, cu sau fără istoric de contaminarea, vor fi testaţi cu teste rapide. Acestea au o acurateţe redusă faţă de cele PCR real time, de doar 70-75%. S-a luat decizia pentru că chiar şi acest procent oferă mai multă informaţie decât nicun fel de testare. “Pe lângă triajul epidemiologic, cu simptomatologia de coronavirus de febră, coriză (inflamare a mucoasei nazale; guturai n.r.), dureri, cefalee, vor fi completate şi de aceste teste rapide care ne vor arăta creşterea valorilor IgG (anticorpii majori produşi ca răspuns la un contact secundar cu un antigen n.r.) şi IgM (ImunoglobulinaM, n.r.)”, susţine Carp.
Oradea și-a achiziționat propriul aparat de testare coronavirus
Trimite articolul
XSã construim un spital lângă autostradã (la ciot). Sã fie la o intrare de vamă.,, Duios, Anastezia trecea” din oraş la câmp rutier – rutier, elicoptere, corturi, parcãri și ambulanţe, spaţiile din oraş se inchiriau sau se instituţionalizau altfel și mai bine respirau, la loc cu verdeaţã, cinste.
-
Idioți sunt cei care vor oxigen dun câmp pentru eventualii bolnavi sau nebolnavi, vor distanţã de protecţie mai mult decât câțiva pomi pe iarbã şi viitoare hoteluri, astăzi spitale în oraș.
Pana la sfarsitul lui aprilie vor muri o gramada de oameni din cauza birocratiei. Cred ca asta este scopul principal, iar la urma vor spune ca au facut tot posibilul. De ce statul nu este in stare sa produca etanol si sa il vanda cetatenilor la pret ieftin, sau sa ii amendeze pe toti cei care profita de aceasta situatie?
postarile idioate ar trebui interzise, sa nu se permita idiotilor sa camenteze.
Bolojane, te admir, dar de ce ai daramat spitlul de infectioase sa faci parcare?
Sa se faca un spital de infectioase nou. Nu e gluma, teren exista, mai pe la marginea orasului, si sa il construiasca repede, cum au facut chinezii! Au venit romanii nostrii, au stat izoloati, acum ar putea lucra.
Oradea are nevoie de un spital de infectioase cum au restul centrelor de invatamant medical.
Si ce veti face cu ele ??? Daca nu testam numai pe principiul ca au prioritate doar cei cu simptomatologie ….
Pt toate geniile de la conducerea tarii: Testele rapide au acuratete de 75% .Oare metoda voastra de a baga toti capsunarii bolnavi in tara fara a fi testati rapid, doar pe baza de declaratie era o metoda mai exacta si prompta?In capul vostru declaratia aceea de doi bani avea precizie mai buna decat testul rapid.