Fostul decan de la FMF Oradea, dr. Florian Bodog, este o nouă victimă a „serviciilor”, pornind de la DNA București și Oradea.
El a fost interceptat, filmat, înregistrat se pare și în spațiu privat (asta înseamnă și în casă, în baie, dormitor, bucătărie etc), de două ori câte cinci luni, în perioadele: mai – septembrie 2012 și iunie – octombrie 2015.
Verdict: filat nevinovat!
Despre prima perioadă, medicul și avocatul lui, Dochiana Bejan, nu au nici cea mai vagă idee despre motivul filajului. În 2018, ei au primit doar o înștiințare de la DNA București, în care s-a transmis că a fost interceptat cu diverse mijloace tehnice, în perioada mai – septembrie 2012. Avocata Bejan a solicitat anul trecut, imediat după primirea acestei simple înștiințări, clarificări despre obiectul interceptării. Nici până azi nu au primit răspuns.
A doua oară, dr. Bodog a fost urmărit, filmat, filat, înregistrat peste tot, în perioada iunie – octombrie 2015.
Medicul și avocata lui au aflat abia în 26 ianuarie a.c., când au primit ordonanța în cauză, în care se specifică faptul că procurorul Muntean de la DNA s-a autosesizat cu privire la o faptă de trafic de influență care ar fi fost, chipurile, comisă, de decan, pentru a ajuta niște studenți străini să promoveze unele examene la Medicină, contra sumei de 12.000 eu. În dosar nu s-a mai lucrat și, anul trecut, fostul șef de la DNA Oradea, Ciprian Man, a analizat dosarul din 2015 al medicului, a constatat că faptele nu există și a clasat dosarul. Adică medicul e nevinovat.
Parte din aceste informații au fost dezvăluite de către av. Răzvan Doseanu (și acesta filat în spațiu privat nejustificat din ordinul DNA), care însă nu îl reprezintă pe medic și cei doi nici nu au discutat în acest sens.
Să plătească interceptarea!
Cert e că, spune avocata Bejan, vorbim despre abuz în serviciu, dar încă nu a văzut dosarul medicului de la DNA, deschis în 2015 (cu atât mai mult pe cel din 2012). Avocata Bejan ia în calcul acționarea în judecată a tuturor persoanelor care au instrumentat aceste două dosare și, pe lângă daune morale, e posibil să solicite și suportarea de către aceștia, a tuturor costurilor interceptărilor făcute în 2012 și 2015, adică un total de aproape un an.
O zi de interceptare costă, potrivit informațiilor vehiculate la liber, circa 3000 eu/zi. Asta ar însemna că polițiștii, procurorii și judecătorii ar avea de plătit în jur de 450.000 euro, pentru toate interceptările nefondate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!