„Sunt situaţii, spre exemplu, de copii care, fără să meargă la o grădiniţă de masă, ajung în clasa I, şi de-abia la finalul acesteia înţeleg ce li se spune”, exemplifică Marian Daragiu.
Desegregare
Cel de-al doilea proiect are în vedere derularea unei competiţii şcolare şi dezvoltarea de bune practici pentru desegregarea şcolilor. Activităţile se vor derula în cadrul proiectului „Centrul educaţional pentru romi”. „Ne-am dori ca în şcoli să fie clase mixte. Nu suntem deloc încântaţi ca elevii să fie izolaţi după criterii precum: capacitatea lui de a înţelege sau condiţia socială. Dorim să creăm modele testate, iar dacă rezultatele acestora se dovedesc pozitive, le vom putea recomanda la nivel ministerial”, mai spune Marian Daragiu.
Astfel, ar putea fi creat un parteneriat între Fundaţia Ruhama şi şcoli, care se prevadă sarcinile ambelor părţi, idee avansată de unul dintre directorii prezenţi întâlnire şi acceptată de Fundaţie. Cinci din cele 20 de şcoli care se vor clasa pe primele locuri vor fi premiate cu echipamente şcolare, fiecare în valoare de 3.200 de euro. Banii vor fi asiguraţi de Roma Education Fund.
Mălina Pop
Citiți principiile noastre de moderare aici!