Prima expoziţie este „Arta cositorului transilvănean (secolele XVI-XIX). Funcţie şi iconografie”.
Expoziţia îşi propune prezentarea celor mai reprezentative piese ale colecţiei de cositoare din custodia Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, a diferitelor tipuri de piese laice şi religioase, obiecte de uz casnic, liturgic şi decorative, confecţionate în cursul secolelor XVI-XIX, în diferite ateliere din Transilvania, completate şi cu câteva piese provenite din cele mai renumite centre urbane ale Europei Centrale. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 18 mai – 30 august 2019, la sediul Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural, corp B, etajul 1, sala 13, de marți până duminică, inclusiv, între orele 10.00-18-00.
Cel de al doilea vernisaj este cel al expoziţiei „Pânza de păianjen”, expoziție realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului Mediaș. Expoziţia prezintă cele mai reprezentative piese ale colecţiei de tablouri realizate din pânză de păianjen ale artistului Emil Mureșan. Tablourile expuse fac parte din patrimoniul Muzeului Municipiului Mediaș, completate cu câteva piese din colecția personală a familiei. Emil Mureșan este primul care descoperă că pânza de păianjen poate fi transformată în artă. A lucrat mai bine de cinci ani la tablouri folosind pânza de păianjen, fără a arăta nimănui.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 18 mai – 30 august 2019, la sediul Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural, corp A, etajul 2, sala 15, de marți până duminică, inclusiv, între orele 10.00-18.00.
Citiți principiile noastre de moderare aici!