Pe de o parte, medicii de familie au avut o nouă întâlnire de lucru cu colegii lor specialişti de la Spitalul Judeţean Oradea şi, pe de altă parte, medici din Judeţean au derulat o întâlnire de lucru cu omologii lor maghiari, în cadrul unui program transfrontalier important pentru bolnavii din Bihor şi Ungaria.
Prin acest program, au fost cumpărate aparate medicale extrem de necesare pentru investigaţii medicale de calitate pentru Spitalul Judeţean: computer tomograf (460.000 euro), osteodensitometru DEXA (61.000 euro), aparat de radiologie mobilă (89.250 euro), masă de operaţie ortopedică (20.000 euro), dar şi un sistem de telemedicină, în valoare de 50.000 euro. La acestea se adaugă şi aparatul Lokomat pentru reeducarea mersului, unic în ţară la nivelul spitalelor de stat.
Lokomat a fost pus deja în funcţiune la Spitalul din Băile Felix, iar celelalte aparate au ajuns la Spitalul Judeţean (tomograful trebuie să mai sosească) şi sunt în fază de testare.
Ex-ministrul, invitat
Invitatul de onoare la cele două evenimente medicale de vineri a fost ex-ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, cel care a adus cele mai mari sume de bani în sistemul sanitar bihorean.
Senatorul Cseke a explicat că acest program transfrontalier nu este altceva decât o dovadă a eficienţei descentralizării. Cseke şi-a exprimat speranţa că Bihorul şi Oradea vor reuşi să implementeze mult mai repede reforma sanitară şi că descentralizarea începută e în măsură să aducă mai mulţi bani în unităţile medicale bihorene. “Implicarea autorităţilor judeţene în sistemul sanitar din Bihor a făcut ca în 2011 sumele intrate la Sănătatea din judeţul nostru să fie de şase ori mai mari decât cele din 2010”, a spus Cseke medicilor de familie şi specialiştilor de la Judeţean şi Spitalul de Recuperare din Băile Felix, prezenţi la Continental.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!