Departamentul de Sociologie și Asistență Socială al Facultăţii de Științe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Oradea celebrează 20 de ani de învăţământ sociologic în urbea de pe Crişul Repede printr-o conferinţă internaţională.
Lucrările conferinţei „Social Sciences and the Contemporary Challenges” (Ştiinţe Sociale şi Provocări Contemporane) au fost deschise ieri, de sociologul orădean Adrian Hatos, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, în prezenţa şefilor Universităţii din Oradea şi a oficialităţilor locale. Sociologii vor sărbători, împreună cu dascălii orădeni, împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea specializării „Sociologie” la Universitatea din Oradea.
De asemenea, cadrele didactice orădene, dar şi invitaţi de marcă de la universităţi de prestigiu din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Sibiu, Alba Iulia, Craiova), precum şi de la alte centre de cercetare din ţară şi din străinătate (Spania, Florenţa, Olanda şi Ungaria) vor împărtăşi rezultate ale reflecţiilor şi cercetărilor lor curente despre provocările de la adresa societăţilor contemporane şi la adresa ştiinţelor sociale. Conferinţa a fost structurată pe 35 de secţiuni, mese rotunde, workshop-uri şi se va încheia vineri după amiază, cu prezentarea concluziitor.
„De 20 de ani participăm la aventura predării și cercetării sociologice la Universitatea din Oradea, una dintre cele mai ambițioase universități tinere din România post-1990. Au fost ani de transformări sociale intense și incitante, de la nivelul macro-societal la până la cel micro, de la nivel individual, în arii precum politica, politicile, familia, religia, demografia, valorile ș.a.m.d. Sfârșitul istoriei parcă nu a fost niciodată mai departe în timp ce, în realitate, numeroase și schimbătoare provocări apar cu repeziciune. Oglindind, cel puțin parțial, aceste evoluții sociale dar și datorită logicilor lor interne, perioada a fost una de interesante schimbări în statutul și paradigmele științelor sociale”, a spus Adrian Hatos, creierul conferinţei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!