O mărturie a judecătoarei Adina Cioflan de la Curtea de Apel Oradea, publicată de luju.ro, arată că s-ar fi făcut intervenții pe lângă magistrați pentru a-l executa pe Vasile Popa, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.
Una dintre acuzațiile pe care DNA i le-a adus lui Popa în dosarul deschis pe numele său este că ar fi instigat la efectuarea unei prelevări de organe pentru a se compromite o autopsie medico-legală, acuză de care Popa a fost achitat.
Potrivit luju.ro, judecătoarea Adina Cioflan ar fi declarat că „judecătoarea Crina Muntean i-ar fi cerut să dispună schimbarea încadrării juridice a infracțiunilor imputate unor inculpați acuzați de omor calificat”.
Potrivit sursei citate, aceste detalii despre modul de a-l doborî pe Vasile Popa, s-ar regăsi în dosarul în care Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție i-a pus sub urmărire penală pe procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean de la DNA Oradea (actualmente procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor), dar și pe judecătoarea Crina Muntean.
Mărturie
Între acestea s-ar regăsi și o mărturie a judecătoarei Adina Cioflan de la Curtea de Apel Oradea, pe care o redăm așa cum a fost ea publicată:
„Persoana vătămată, magistratul judecător Cioflan Adina Claudia a mai arătat, prin plângerea penală formulată în prezenta cauză, că un alt motiv pentru care nu era agreată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea era faptul că a refuzat să dea curs solicitării acestora, transmise prin judecătoarea Muntean Crina de la Tribunalul Bihor, în timp ce aceasta era președintă Secției penale, de a le sprijini acuzațiile pe care le aduceau, prin emiterea unui rechizitoriu față de șeful IML Bihor, medicul legist Mihalache Gabriel și față de prim-procurorul Popa Vasile Constantin.
În concret, magistratului judecător Cioflan Adina Clauda, care judecă dosarul nr. 3294/111/2014 privind pe inculpații Varga David, Varga Cosmin, Colompar Claudiu, Varga Iosif și Mierluț Valentin, acuzați de săvărșirea infracțiunii de omor calificat, i s-a cerut în repetate rânduri de către magistratul judecător Muntean Crina, președinta Secției penale a Tribunalului Bihor, să constate că victima nu a decedat ca urmare a loviturilor cu bâte și pari, ci ca urmare a prelevării de organe pe care o incuviințase medicul legist, la solicitarea procurorului Popa Vasile Constantin.
În acest sens, i s-a cerut persoanei vătămate Cioflan Adina Claudia, magistrat judecător învestit cu judecarea cauzei 3249/111/2014, de către magistratul judecător Muntean Crina să dispună schimbarea încadrării juridice a infracțiunilor imputate inculpaților și să rețină forma tentativei de omor «fără să-i pese că îm acest fel ar fi fost favorizați autorii unui omor».
Trebuie precizat că procurorul Man Ciprian Florentin dispusese trimiterea în judecată a magistratului procuror Popa Vasile Constantin pentru că l-ar fi instigat pe medicul legist Mihalache Gabriel să preleveze, nelegal, organe de la victima unei infracțiuni de omor care, în concret, era victima infracțiunii de omor calificat din dosarul nr. 3249/111/2014 judecat de persoana vătămată Cioflan Adina Claudia.
Astfel, scopul pe care l-a urmărit magistratul judecător Muntean Crina a fost acela de a confirma acuzația adusă de procurorul Man Ciprian Florentin procurorului Popa Vasile Constantin și de a-l acuza, contrar realității obiective, pe nedrept, pe șeful IML Bihor, care era deja trimis în judecată în dosarul fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Popa Vasile Constantin.
Față de situația de fapt descrisă mai sus, se apreciază că în cauză există bănuiala rezonabilă de comitere a cinci infracțiuni de favorizarea făptuitorului prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal, de către magistrat judecător Muntean Crina – șefa Secției penale de la Tribunalul Bihor, constând în acțiunile magistratului judecător de a o determina pe Cioflan Adina Claudia în calitate de judecător în dosarul 3294/111/2014 de a schimba încadrarea juridică din infracțiunea de omor calificat în infracțiunea de tentativă de omor, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a persoanelor care aveau calitatea de inculpați în acea cauză, pentru care se va dispune extinderea urmăririi penale și începerea urmăririi penale «in rem» și «in personam»”.
Trimite articolul
XDar ati gasit daca e adevarat sau nu ca procurorul era betiv,adica avea un obicei din a consuma alcool peste limitele admise?